RIO 2016. Şeful sportului românesc, ACUZAT dur: a PLAGIAT!

Răzvan Scarlat   
in Stiri sportive
08/08/2016, 13:25
RIO 2016. Şeful sportului românesc, ACUZAT dur: a PLAGIAT!

Alin Petrache, preşedintele COSR, este acuzat de plagiat în două articole şi o carte publicate în 2012-2013. În prezent, Petrache se află în Brazilia, la Rio, alături de delegaţia României care participă la Jocurile Olimpice.

Articolele au apărut în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” şi conţin fragmente preluate cuvînt cu cuvînt de la alţi autori, fără ghilimele şi note de subsol.

În carte, zeci de pagini sînt copiate după aceeaşi metodă. Alin Petrache, care este şi lector universitar, dă vină pe o “eroare” şi promite retragerea articolelor, dar şi revizuirea volumului, anunţă crji.org.

Circa 99 % din articolul „Teoriile producerii oboselii” (Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, nr 2/2012, pp. 276-279) este copiat, cuvînt cu cuvînt, din cartea „Refacere – recuperare: kinetoterapie în activitatea sportivă”, ed. a III-a, Editura Fundaţiei România de Mâine, Bucureşti, 2009, pp. 19-22.

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×