Life

Plaja populară din Grecia care va fi închisă. E pe o insulă frecventată de mulți turiști români

Plaja populară din Grecia care va fi închisă și motivul acestei decizii. Se află pe o insulă foarte frecventată de turiști.
19.03.2023 | 18:07
Plaja populara din Grecia care va fi inchisa E pe o insula frecventata de multi turisti romani
Plaja populară din Grecia care va fi închisă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Plaja cea mai populară din Grecia va fi închisă. Se află pe o insulă pe care mulți turiști, inclusiv români, o vizitează în fiecare vară. Decizia a fost luată în contextul cutremurelor care au avut loc în ultima perioadă.

Plaja populară din Grecia care va fi închisă. De ce s-a luat această decizie

În fiecare an, milioane de turiști din toată lumea aleg Grecia ca destinație de vacanță. Aceștia au posibilitatea de a vizita numeroase atracții turistice atât pe continent, cât și pe insulele grecești.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai populare insule ale Greciei se numără Thassos, Lefkada, Santorini, Corfu, dar mai ales Zakynthos, care atrage anual un număr uriaș de turiști datorită peisajelor spectaculoase, dar și a numeroaselor activități pe care aceștia le pot desfășura.

Cei care vor să meargă în Zakynthos anul acesta trebuie să știe un lucru foarte important. Turiștii nu se vor mai putea bucura de plaja cea mai populară și vizitată de pe această insulă.

ADVERTISEMENT

Plaja Navagio, aflată pe insula grecească Zakynthos, aflată în Marea Ionică, a fost votată cea mai populară destinație turistică. Din păcate, aceasta urmează să fie închisă. Cutremurele din ultima vreme au afectat și această zonă.

O echipă de experți ai Organizației de Planificare și Protecție Antiseismică (OASP) a făcut verificări pe celebra plajă și a sesizat că există un risc extrem de mare de alunecări de teren, cauzate de stâncile erodate din jur, motiv pentru care a fost luată această decizie, informează antena3.ro.

ADVERTISEMENT

“Siguranța rezidenților și a vizitatorilor este mai presus de orice, iar decizia a fost luată ținând cont de noile date științifice ale OASP și ale președintelui acestuia, profesorul Efthymios Lekkas, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic”, a transmis ministrul Vassilis Kikilias.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă o astfel de situație. În 2018, autoritățile grecești au închis plaja Navagio după ce șapte oameni au fost răniți în urma unui seism petrecut în zonă.

ADVERTISEMENT

Turiștii români se plâng de prețurile mari pentru un sejur în Grecia

Mulți români deja au început să-și facă planuri pentru concediul din această vară. La fel ca în anii trecuți, mulți optează pentru Grecia. Prețurile au crescut semnificativ în ultima perioadă, după cum s-au plâns turiștii pe grupurile de Facebook.

În timp ce unii au avut ghinionul să achite sume uriașe pentru un sejur de câteva zile, alții au prins oferte. De exemplu, pentru șapte nopți de cazare la final de iulie, patru persoane au plătit doar 165 de euro.

ADVERTISEMENT