Life

Plajele “secrete” de la Marea Neagră pe care foarte puțini români le știu. Destinațiile par exotice și apa este incredibil de limpede

Sunt niște plaje la Marea Neagră despre care puține persoane știu, ele fiind frecventat mai ales de localnici. Au nisipul fin, apa azurie și par mai degrabă destinații exotice.
23.07.2022 | 07:13
Plajele despre care puțini turiști știu că sunt la Marea Neagră. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Marea Neagră are niște plaje aproape secrete, de care puțini oameni știu. Sunt aproape de România și oferă priveliști incredibile și ape cristaline.

Plajele despre care puțini turiști știu că sunt la Marea Neagră

Prima plajă la care ar trebui să mergi cel puțin o dată este Bolata, situată în Bulgaria. Plaja a apărut în jurul unui golf din  rezervația naturală Kaliakra.

ADVERTISEMENT

Plaja este una neamenajată, astfel că aici nu se găsesc dușuri sau toalete, dar priveliștea merită și acest sacrificiu. Cel mai apropiat oraș este Bolgarevo, la cinci kilometri distanță.

Tyulenovo este o un loc de vis, despre care știu doar localnicii, aici fiind mai puțin de 50 de locuitori. Plajă propriu-zisă nu există, aici fiind un peisaj stâncos, dar te poți bronza pe marginea acestora.

ADVERTISEMENT

Unii turiști vor să se aventureze să exploreze stâncile, dar mare atenție, poate fi periculos. De la București sunt 304 km până aici. Te poți caza în Satul Tyulenovo, unde există pensiuni.

Unde poți vedea delfinii în apa Mării Negre

Tyulen provine din limba bulgară și înseamnă „focă”, iar pe vremuri aici existau colonii ale acestor animale. Se spune că ele au dispărut prin anii 1980.

ADVERTISEMENT

Totuși, ceea ce mai poți încă vedea sunt definii, dacă te trezești dimineața devreme sau la ora amiezii.

O altă plajă de la Marea Neagră care este mai puțin cunoscută este Durankulak, aflată la doar 11 kilometri de Vama Veche, unde cazarea nu e deloc scumpă.

ADVERTISEMENT

De fapt, aici poți găsi două plaje, dintre care plaja Durankulak Nord, de 2,5 kilometri și o altă, de șapte kilometri, Durankulak- Krapets.

Ambele au nisipul fin și apa azurie, iar tot ceea ce poți vedea sunt bărcile localnicilor, fiind o plajă necunoscută pentru marele public.

Aici se află unul dintre cele mai bine conservate ecosisteme din Bulgaria, fiind prezentă și o mlaștină cu diverse specii de animale.

Ruslaka este o stațiune într-o zonă pitorească, fiind ascunsă de o pădure de stejari. Aici poți vizita și “Ialata” si “Cap Caliacra”, celebrele rezervații.

Spre deosebire de alte plaje „virgine”, la Ruslaka există și o amenajare a plajelor, cu umbreluțe și șezlonguri. Dacă ai noroc, și aici poți vedea delfini.

ADVERTISEMENT