Sport

Plamen Iliev are clauză specială la Hermannstadt! Ce se întâmplă în cazul unui baraj cu Dinamo. “Câinii” iau bani dacă sibienii promovează. Exclusiv

Plamen Iliev nu scapă de Dinamo nici după ce a plecat la Hermannstadt. Sibienii ar putea să joace barajul pentru Liga 1 în compania "alb-roșiilor", însă oficialii "câinilor" s-au blindat în cazul unui duel direct.
11.03.2022 | 10:34
Plamen Iliev are clauza speciala la Hermannstadt Ce se intampla in cazul unui baraj cu Dinamo Cainii iau bani daca sibienii promoveaza Exclusiv
Plamen Iliev și sigla echipei Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Subiectul transferului lui Plamen Iliev de la Dinamo a fost o adevărată telenovelă în această iarnă. Încă de la reunire, portarul a cerut să fie lăsat liber de contract, susținând că nu mai rezistă presiunii puse de suporteri.

Plamen Iliev are clauză specială la Hermannstadt!

A fost cedat în ultima zi a perioadei de mercato la Hermannstadt. Însă, din informațiile FANATIK, oficialii lui Dinamo s-au blindat în cazul unui eventual meci de baraj, sibienii fiind una dintre favoritele la promovarea din Liga a 2-a.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Hermannstadt este pe locul 3 și în eventualitatea în care clasamentele din Casa Pariurilor Liga 1 și Liga 2 se vor menține, echipa lui Marius Măldărășanu va juca barajul chiar împotriva lui Dinamo.

Ce se întâmplă în cazul unui baraj cu Dinamo

Oficialii “câinilor” nu aveau dreptul să introducă o clauză în contract prin care Iliev să nu poată juca împotriva lui Dinamo la un eventual meci de baraj, acest lucru fiind ilegal fiindcă ar însemna îngrădirea dreptului la muncă.

ADVERTISEMENT

În schimb, FANATIK a aflat că oficialii lui Dinamo au stabilit o clauză prin care Hermannstadt se angajează să plătească o sumă de bani în cazul în care Iliev va fi folosit într-un eventual meci direct.

Dinamo încasează 50.000 de euro pentru transfer dacă sibienii promovează!

Este o practică destul de des întâlnită în fotbal. De exemplu, FCSB are o clauză asemănătoare în cazul lui Dragoș Nedelcu, împrumutat de roș-albaștrii la Farul Constanța. Astfel, mijlocașul nu va fi folosit în meciul direct.

ADVERTISEMENT

Dar, Dinamo va încasa și o sumă de transfer în cazul în care Hermannstadt promovează. Din informațiile noastre, “câinii” vor primi 50.000 de euro în contul transferului lui Plamen Iliev dacă sibienii promovează.

Promovarea lui Hermannstadt, blocată de insolvență? “Se zbat degeaba”

Însă, planurile de promovare ale celor de la Hermannstadt ar putea primi o lovitură puternică în finalul lunii aprilie. Echipa este în insolvență, iar planul de reorganizare nu este aprobat.

ADVERTISEMENT

Fără un plan de reorganizare aprobat până la data de 30 aprilie, Hermannstadt nu va primi licența de Liga 1 și nu va avea drept de promovare. Președintele AFAN, Emilian Hulubei a declarat:

“Documentele pentru licenţă sunt depuse până pe 30 aprilie. Până acum Hermannstadt nu are un plan de reorganizare aprobat, iar dacă până la 30 aprilie planul de reorganizare nu va fi aprobat, Hermannstadt nu va primi licenţă pentru participarea în Liga 1 şi atunci se zbat degeaba, intră în play-off degeaba, nu au nicio şansă de promovare”, a spus Hulubei pentru Sport Total FM.

Cu toate acestea, sibienii sunt convinși că vor avea planul de reorganizare aprobat până la termenul limită și vor avea drept de promovare. În acest moment, Hermannstadt este pe locul 3 în Liga II, cu 38 de puncte.

  • 50.000 de euro va încasa Dinamo dacă Hermannstadt promovează 
  • 10 meciuri a jucat Iliev la Dinamo

 

ADVERTISEMENT