Sport

Plamen Iliev a semnat cu Dinamo! Iuliu Mureșan a confirmat informația Fanatik. Update Exclusiv

Plamen Iliev, portarul bulgar de 30 de ani care tocmai s-a despărțit de Ludogoreț Razgrad, este dorit de Dinamo. Negocierile sunt în plină desfășurare.
04.09.2021 | 15:17
Plamen Iliev a semnat cu Dinamo Iuliu Muresan a confirmat informatia Fanatik Update Exclusiv
Plamen Iliev, marea lovitură pe care o încearcă Dinamo în aceste zile! E liber de contract. Exclusiv
ADVERTISEMENT
04-09-2021
12:26

Plamen Iliev a semnat cu Dinamo și vine duminică la București

Portarul bulgar Plamen Iliev a semnat cu Dinamo și va sosi duminică la București pentru a se alătura lotului condus de Dario Bonetti. Transferul său a fost anunțat în exclusivitate de FANATIK încă de joi și a fost confirmat sâmbătă de Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului „alb-roșu”.

„Mai am doi jucători care au semnat și vin mâine-seară, atunci vor ajunge în București. Unul e Ivanovski, iar celălalt e portarul Plamen Iiev”, a declarat Iuliu Mureșan la conferința de prezentare a primilor jucători care au semnat cu Dinamo: Constantin Nica, Gabriel Torje, Cosmin Matei și Răzvan Popa.

Dinamo a primit o veste mare zilele trecute, fiindu-i ridicată interdicția la transferuri. „Am avut avocați buni”, a dezvăluit în exclusivitate Iuliu Mureșan pentru FANATIK.

Astfel că oamenii responsabili de la clubul alb-roșu s-au pus pe achiziții. Primul nume anunțat oficial a fost cel dezvăluit acum câteva săptămâni de site-ul nostru, fundașul dreapta Constantin Nica. A urmat un alt fundaș, Răzvan Popa.

ADVERTISEMENT

O lovitură grea la care muncesc cei de la club este un portar de echipă națională. FANATIK a aflat că Plamen Iliev, bulgarul de 30 de ani care a mai jucat în Liga 1, este în negocieri cu Dinamo!

Plamen Iliev dorit de Dinamo! Bulgarul s-a despărțit acum câteva zile de campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, fiind liber de contract

Dinamo are mai multe nume pe lista de întăriri după ce a scăpat de interdicția la transferuri. Plamen Iliev, care tocmai s-a despărțit de campioana Bulgariei pe 26 august, este cel mai sonor dintre ele.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, și Iliev ar dori să revină în Liga 1, iar varianta Dinamo i-ar surâde. Este vorba în principal de faptul că e o echipă foarte iubită de suporteri, în ciuda situației dificile pe care o traversează.

Există negocieri în acest moment, cele două părți neajungând la un acord din punct de vedere financiar. Fiind portar de echipă națională, Iliev are pretenții destul de ridicate.

ADVERTISEMENT

Plamen Iliev a apărat ultima oară poarta Bulgariei în luna martie, în meciul cu viitoarea campioană europeană, Italia, 0-2 la Sofia.

Dacă Iliev și șefii de la Dinamo bat palma, atunci Dario Bonetti va avea două variante foarte bune pentru postul de portar. Oricum, Bonetti mai vrea un goalkeeper, pentru că, practic, acum stă doar în Eșanu, care a început să gafeze în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

Plamen Iliev a mai jucat în România la FC Botoșani și Astra Giurgiu. A plecat în 2019, când Ludogoreț a achitat 150.000 de euro lui Ioan Nicolaie

Plamen Iliev nu este un necunoscut pentru fotbalul românesc. El a mai evoluat la două formații din Liga 1, fiind adus prima oară de FC Botoșani, care l-a transferat liber de contract în vara lui 2015.

După un sezon și jumătate la formația din Moldova, bulgarul a plecat tot fără sumă de transfer la Astra Giurgiu. Se întâmpla la începutul anului 2017. Față de momentul sosirii în România, cota i se înjumătățise, fiind undeva la 500.000 de euro.

În februarie 2019 Iliev a izbutit să revină în campionatul Bulgariei, la Ludogoreț Razgrad, echipa care ia titluri pe bandă rulandă la sud de Dunăre. Ludogoreț a plătit Astrei lui Ioan Nicolaie 150.000 de euro pentru titularul de atunci al naționalei Bulgariei.

Zilele trecute, Plamen Iliev a reziliat cu Ludogoreț, nefiind în planurile antrenorului, la fel cum a fost situația lui Claudiu Keșeru. Românul, legendă la Razgrad, a semnat cu FCSB, cum FANATIK a anunțat exclusiv, bulgarul este în tratative cu Dinamo!

  • 1 milion de euro este cota actuală a lui Plamen Iliev, care va împlini 30 de ani pe 30 noiembrie
  • 93 de meciuri a jucat Plamen Iliev în prima noastră divizie, 44 pentru FC Botoșani și 49 pentru Astra

 

ADVERTISEMENT