Fotbal intern

Plamen Iliev nu vrea să mai rămână la Astra! Portarul refuză să îşi prelungească înţelegerea

12.09.2018 | 19:05

Plamen Iliev nu vrea să mai rămână la Astra Giurgiu, iar goalkeeperul în vârstă de 26 de ani a decis să nu îşi prelungească înţelegerea cu fosta campioană a României. Portarul este în ultimul an de contract cu giurgiuvenii şi a refuzat până acum propunerile venite din partea oficialilor echipei pregătite de Gigi Mulţescu.

Plamen Iliev este în ultimul an de contract cu Astra Giurgiu, iar oficialii fostei campioane a României au început deja negocierile pentru prelungirea înţelegerii, dar fără rezultate. Ofertele venite din partea giurgiuvenilor nu l-au încântat pe portarul echipei naţionale a Bulgariei şi doreşte să plece, anunţă gsp.

De ce nu vrea Plamen Iliev să mai rămână la Astra

Internaţionalul bulgar în vârstă de 26 de ani este cel mai bine cotat jucător din Liga 1 Betano şi speră ca evoluţiile sale din sezonul 2018 – 2019 să îi aducă un contract mai bun din străinătate. Mai mult, Plamen Iliev a fost selecţionat de către antrenorul Bulgariei, Petar Hubcev, pentru “dubla” cu Slovenia şi Norvegia din Liga Naţiunilor, iar în ambele partide a fost integralist.

Plamen Iliev a jucat în partida disputată de Astra Giurgiu cu CFR Cluj
Plamen Iliev în meciul Astra – CFR Cluj

Gigi Becali l-a vrut pe Iliev la FCSB

La începutul anului 2018, Gigi Becali a încercat să îl transfere pe Plamen Iliev la FCSB, după ce Flori Niţă a fost cedat la Sparta Praga. În acea perioadă, latifundiarul din Pipera anunţa că o să negocieze cu Ioan Niculae pentru internaţionalul bulgar. ”Impresarul lui Iliev a sunat şi a spus că dacă nu îi dă drumul băiatului nu ştiu ce face. Eu nu vreau aşa ceva, vreau să ne înţelegem pe cale paşnică. Eu o să negociez cu Astra, nu cu Iliev. Dar încă nu am negociat nimic, aşteptăm să se oficializeze plecarea lui Niţă”, a spus Gigi Becali.

Oficialii echipei Astra Giurgiu au dorit să îşi asigure postul de fundaş central. Astfel, înainte să înceapă negocierile cu Plamen Iliev l-au adus pe Miguel Santos, un portar în vârstă de 23 de ani crescut de Benfica Lisabona. Acesta a jucat ultima dată la Fortuna Sittard, în divizia a doua olandeză. Miguel Santos şi-a început cariera la Benfica, iar la 14 ani a fost cedat la Belenenses, pentru a fi adus înapoi patru ani mai târziu. Pe parcursul carierei, lusitanul a trecut pe la Estoril şi Port Vale. Noul portar al Astrei Giurgiu a semnat un contract valabil pe patru sezoane.

Plamen Iliev a ajuns în iulie 2015 în România, la FC Botoşani, după ce jucase pentru Levski Sofia. Astra Giurgiu l-a transferat pe portarul în vârstă de 26 de ani pe 1 februarie 2017. Pe parcursul carierei, Plamen Iliev a jucat la echipe precum Sevlievo U19, Vidima-Rakovski şi Levski Sofia. Goalkeeperul a fost accidentat la începutul sezonului 2018 – 2019 din Liga 1 Betano, iar în actuala ediţie a jucat în 3 meciuri: Astra – FCSB, scor 1-0, FC Poli Iaşi – Astra Giurgiu 1-1 şi Astra Giurgiu – Sepsi 1-1.

Pentru echipa naţională a Bulgariei, Plamen Iliev a debutat pe 28 mai 2012 într-un meci amical pierdut în faţa Turciei, scor 0-2, pe “Red Bull Arena Salzburg”.  Portarul Astrei Giurgiu a adunat 9 selecţii pentru Bulgaria. Pentru echipa U21, Plamen Iliev are 9 meciuri.

850.000 de euro este cota lui Plamen Iliev, conform transfermarkt.com