News

Plan Roșu activat după un accident cu 12 răniți în Dâmbovița. Impact devastator între un microbuz și un autoturism

Un accident deosebit de grav a avut loc miercuri seara în județul Dâmbovița. Un microbuz și un autoturism au intrat în coliziune. Au rezultat 12 răniți și activarea Planului Roșu.
29.06.2022 | 21:35
Plan Rosu activat dupa un accident cu 12 raniti in Dambovita Impact devastator intre un microbuz si un autoturism
Grav accident în Dâmbovița. 12 persoane rănite, după ciocnirea dintre un microbuz și un autoturism. Plan Roșu activat. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un nou eveniment rutier grav care a necesitat activarea Planului Roșu a avut loc miercuri în România.

Grav accident în Dâmbovița. 12 persoane rănite, după ciocnirea dintre un microbuz și un autoturism. Plan Roșu activat

La câteva ore după tragedia de lângă Sinești, acolo unde patru oameni au murit, un alt accident grav a avut loc în țară, tot în zona de sud a țării.

ADVERTISEMENT

Miercuri seara, în jurul orei 20:40, un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit pe DN 1A, pe raza localității Butimanu din judeţul Dâmboviţa.

Dată fiind gravitatea situației, a fost activat Planul Roşu de intervenţie. Echipajele de salvare au constatat că sunt 12 persoane rănite, dintre care una blocată în microbuz, anunță Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost alocate, pentru gestionarea evenimentului, 9 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov.

De asemenea, pentru a ajuta la intervenția de la locul accidentului, de la SAJ Dâmbovița au fost alocate alte 7 ambulanțe.

ADVERTISEMENT

Poliția Română anunță reluarea circulației normale după ora 22:30

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție

La sosirea echipajelor operative, au fost identificate 12 persoane rănite, conștiente dintre care una rămasă blocată în microbuz.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea evenimentului , la fața locului au fost alocate 9 ambulante SMURD, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov.

De la SAJ Dâmbovița au fost alocate 5 ambulanțe. Misiunea este în dinamică”, anunță ISU Dâmbovița.

Conform Poliției Române, circulația în condiții normale în zona producerii accidentului va fi reluată abia după ora 22:30.

ADVERTISEMENT
Tags: