News

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat. ”Să se mai gândească înainte să carantineze ilegal”

28.04.2021 | 19:30
Plangere penala impotriva lui Raed Arafat Sa se mai gandeasca inainte sa carantineze ilegal
ADVERTISEMENT

A fost depusă o plângere penală împotriva lui Raed Arafat pentru episodul în care a carantinat 3 zile Timișoara deși nu ar fi fost necesar acest lucru. Decizia a fost luată în 21 martie şi a fost criticată de liberalii din Timiş, iar mulţi cetăţeni au ridicat problema legalităţii ordinului emis de Raed Arafat.

Astfel, Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme din Timişoara, alături de alţi câţiva cetăţeni vor depune o plângere penală împotriva șefului Departamentului pentru Situatii de Urgentă. Aceștia vor să ceară daune morale pentru acel gest făcut de Raed Arafat. Atunci, șeful DSU a trecut peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a instituit carantinarea Timişoarei pentru 72 de ore. 

ADVERTISEMENT

”Personal mă constitui parte civilă şi solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale pentru cele 3 zile şi pe care îi voi dona unei asociaţii”, a declarat Ştefan Cojocnean, potrivit Adevărul.

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat. Sunt cerute daune morale pentru carantinarea Timișoarei

Decizia lui Raed Arafat a enervat multă lume, iar acum câţiva timişoreni vor depune o plângere penală împotriva șefului DSU pentru a cere daune morale.

ADVERTISEMENT

“Un cadou de Paşte pentru Arafat! Câţiva timişoreni vrem să nu-l uităm pe Arafat şi-i vom depune, ca un exerciţiu democratic, o plângere penală pentru cele trei zile de carantinare ilegală a orasului nostru. Când vom realiza acest exerciţiu democratic? Mâine, 29 sprilie, ora 10 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

De ce? Deoarece nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G. ci doar in baza unei legi, ne spune Constituţia României. Scopul acestei acţiuni. Să se gândească de o mie de ori atunci când vrea să mai carantineze ilegal Timişoara.

ADVERTISEMENT

Revoluţia bunei guvernări şi fără penali în funcţii publice trebuie sa înceapă …cu mai multă responsabilitate de acum. Personal mă constitui parte civilă şi solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale pentru cele 3 zile şi pe care îi voi dona unei asociaţii”, a transms Ştefan Cojocnean.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth (USR) a declarat recent că Raed Arafat a emis ordinul de carantinare a Timişoarei în baza articolului 7 ind.1 din OUG 11/2020, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

„Pentru situaţiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuterniceşte secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricţii temporare de circulaţie, precum şi măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituţiile publice centrale şi locale”, se arată în articolul respectiv.

ADVERTISEMENT