Fotbal intern

Plângere penală împotriva lui Sebastian Colțescu: „A decis retrogradarea”

07.06.2018 | 10:04
Plangere penala impotriva lui Sebastian Coltescu A decis retrogradarea

ACS Poli Timișoara vrea să depună o plângere penală împotriva lui Sebastian Colțescu, arbitrul care a acordat în mod eronat un penalty celor de la Voluntari pe finalul partidei cu Juventus București, terminată cu scorul de 2-2. Egalul le-a permis ilfovenilor să meargă la barajul cu Chindia Târgoviște, în timp ce ACS Poli Timișoara a retrogradat direct în Liga 1.

Cel care a făcut anunțut a fost președintele celor de la ACS Poli, Radu Birlică: “Anul acesta s-a dorit ca retrogradarea să fie decisă de arbitri, nu pe teren. Ne dorim ca în viitor lucrurile să fie corecte. Este jenant ceea ce s-a întâmplat la Voluntari. Studiem împreună cu anumiţi avocaţi să facem plângere penală împotriva lui Sebastian Colţescu. Sperăm să existe cadrul legal să facem plângere penală împotriva lui. Ok, ne asumăm eşecul, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape nu e în regulă. Păi să ne uităm la comentariile oamenilor abilitaţi să vorbească de arbitraj. Dacă s-a ajuns ca arbitrajul românesc să fie condus de un grec, atunci oameni care bagă bani în fotbal, cum sunt Gigi Becali şi alţi patroni, au perfectă dreptate să nu fie de acord cu asta şi când cer ca fotbalul românesc să fie condus de români. Mai ales că avem oameni competenţi, fără interese”, a zis preşedintele lui ACS Poli, Radu Birlică, pentru gsp.ro.

Eroarea care i-a făcut pe timișoreni să depună plângere penală împotriva lui Sebastian Colțescu

Eroarea la care se referă oficialii timișoreni s-a produs în finalul partidei dintre Juventus București și FC Voluntari. Ilfovenii aveau nevoie de un egal pentru a fi siguri de barajul în Liga 1, dar formația lui Marius Baciu, care era deja retrogradată, și-a jucat corect șansele și conducea în minutul 88 cu 2-1. Atunci Florin Cernat a intrat în careu, a centrat iar mingea l- lovit în zona coastelor pe unul dintre fundașii lui Juventus. Totuși, Colțescu a văzut henț, a dat penalty pentru Voluntari iar Cernat a transformat cu emoții lovitura de pedeapsă. La finalul partidei, fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a aruncat bomba: „Colţescu abia aştepta să acorde penalty acum. Nu înţeleg. Sunt multe lucruri la care mă gândesc când văd aşa ceva”, a spus atunci Crăciunescu.

O altă fază pe care o acuză timișorenii s-a produs în timpul meciului cu Gaz Metan Mediaș, încheiat cu scorul de 1-1. Atunci George Găman nu a acordat un penalty evident după faultul lui Cristian Sârghi la Maxi Oliva.  “Este inadmisibil ca un arbitru FIFA să arbitreze într-o astfel de manieră un meci decisiv pentru rămânerea în Liga 1. Ar trebui retrogradat imediat din elita arbitrilor”, a tunat atunci Radu Birlică.