ADVERTISEMENT
News

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

Autor: Flaviu Popa | 07.01.2021 | 17:26
Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului
ÎPS Teodosie încalcă din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului anunță că va ține slujbă la miezul nopții. Sursa foto: hepta.ro

ÎPS Teodosie e vizat de o plângere penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, după slujba ținută de Bobotează.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Tomisului este acuzat, de fapt, că a contrazis mai mereu autoritățile pe durata pandemiei, zădărnicind astfel eforturile autorităților de a combate pandemia.

Teodosie s-a apărat și spune că plângerea depusă la Poliția Județeană Constanța este neîntemeiată, pentru că el nu poartă răspunderea purtării măștii de către participanții la slujbe sau a păstrării distanței fizice.

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie

Conform Hot News, plângerea penală a fost depusă de către un cetățean, enervat de faptul că ÎPS Teodosie a ținut slujba de Bobotează la Constanța în fața a mii de oameni care nu au respectat regulile de protecție impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Sursele Hot News susțin că plângerea vizează atitudinea generală a lui Teodosie pe durata întregii pandemii. În consecință, Arhiepiscopia Tomisului a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook.

Conform Arhiepiscopiei, plângerea penală este neîntemeiată din următoarele motive:

1. Conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.
2. La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.
3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte.

ADVERTISEMENT

La slujba de Bobotează de miercuri, 6 ianuarie, au participat 3.000 de oameni, deși ÎPS Teodosie chemase peste 10.000 de oameni.

Oamenii nu au păstrat distanța și nu au respectat regulile de protecție, deși ÎPS Teodosie le-a cerut acest lucru pentru „a nu supăra autoritățile”.

ADVERTISEMENT

ÎPS Teodosie a șocat lumea în decembrie, când a organizat slujba de Crăciun cu mulți credincioși, deși acest lucru era interzis de lege. „Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viaţa aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forţa, îi invităm”, a transmis Teodosie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!