Fotbal intern

Planic – Bălașa! Cu ei vrea Dică să joace în Dinamo – FCSB! Cine e omul care l-a recuperat miraculos pe Planic

05.11.2018 | 10:46
Planic  Balasa Cu ei vrea Dica sa joace in Dinamo  FCSB Cine e omul care la recuperat miraculos pe Planic

Nicolae Dică este din ce în ce mai sigur că s-ar putea baza pe cuplul de fundași centrali titulari în derby-ul de pe 11 noiembrie. Planic – Bălașa are șanse mari să fie cuplul care va face pereche în centrul defensivei roș-albastre în Dinamo – FCSB!

Dacă în ceea ce privește situația lui Mihai Bălașa lucrurile au decurs așa cum se aștepta, FANATIK.RO dezvăluind în urmă cu o lună că acesta poate fi apt pentru derby, marea surpriză vine de la Bogdan Planic.

Planic – Bălașa, cuplul dorit în Dinamo – FCSB. Cine l-a recuperat pe Planic

Bogdan Planic a suferit o întindere musculară pe finalul partidei FCSB – FC Voluntari, ieșind șchiopătând de pe teren și așteptând cu îngrijorare rezultatele investigațiilor medicale.

Nu a fost vorba despre o ruptură de care se temeau toți, dar chiar și așa verdictul inițial vorbea despre o pauză de trei săptămâni. Adică Planic putea fi recuperat la circa 7 zile după disputarea derby-ului cu Dinamo. Dar staff-ul a decis, ca și în alte cazuri, să meargă pe mâna lui Ionuț Codorean, unul dintre medicii cei mai buni în domeniu, care a început un tratament zilnic cu Bogdan Planic.

După 4 zile de tratament, sâmbătă a fost prima zi de alergări pentru Planic!

Ionuț Codorean nu a promis nimic, și-a făcut treaba profesionist cu fundașul sârb, care, la rândul său, a dorit foarte mult să efectueze cât mai bine tratamentul de recuperare. Astfel, după primele 4 zile, Bogdan Planic a efectuat sâmbătă primele alergări alături de colegii săi la baza de la Berceni.

Nu doar Planic s-a antrenat separat, ci și Bălașa, Momcilovic și Alexandru Stan, și ultimii doi având șanse destul de mari să fie apți pentru derby-ul cu Dinamo. În aceste condiții, dacă în această săptămână a derby-ului nu se va întâmpla nimic deosebit, iar lucrurile decurg ca și până acum, Bălașa – Planic ar putea fi cuplul de fundași centrali cu care Nicolae Dică își dorește să înceapă derby-ul cu Dinamo.

Bogdan Planic nu va fi 100%, dar va fi forțat!

Din informațiile FANATIK.RO, Bogdan Planic nu este și nu va fi sută la sută recuperat (este undeva la 75 la sută din surse medicale), dar a decis împreună cu staff-ul că meciul cu Dinamo este extrem de important pentru „roș-albaștri”. Astfel că, de comun acord, s-a decis ca Bogdan Planic să riște și să intre pe teren.

Planic a vorbit despre accidentarea sa imediat după meciul cu Voluntari, la zona mixtă și părea de atunci extrem de încrezător că lucrurile vor fi în regulă. „M-am speriat foarte tare, voi face și investigații suplimentare, dar cred că este doar o întindere și sper să revin cât mai repede pe teren”, a declarat sârbul pentru FANATIK.RO.

Față de meciul tur cu Dinamo, Dică va schimba, probabil, doar fundașul stânga!

Cu un cuplu de fundași centrali Bălașa – Planic în derby-ul din 11 noiembrie, și cu Bălgrădean în poartă și Romario Benzar în dreapta, Dică va schimba doar fundașul stânga față de formula trimisă contra „câinilor” în spectaculosul 3-3 din tur. Pe 29 iulie a jucat Marko Momcilovici pe stânga, acum probabil o va face Alexandru Stan, chiar dacă și „Momci” ar putea, dar la sârb perioada de absență a fost mult mai mare. Oricum, decizia va fi luată după antrenamentele din această săptămână. Alte două soluții, Junior Morais și Mihai Roman, au ieșit din calcule, fiind suspendați

Planic - Bălașa ar putea fi cuplul de fundași centrali ai lui Dică în Dinamo - FCSB, la fel ca în partida tur. Momcilovic (stânga) are șanse mici să intre din primul minut în returul cu Dinamo, după ce a jucat în tur
Planic – Bălașa ar putea fi cuplul de fundași centrali ai lui Dică în Dinamo – FCSB, la fel ca în partida tur. Momcilovic (stânga) are șanse mici să intre din primul minut în returul cu Dinamo, după ce a jucat în tur

Chiar și restul primului 11 pe care FCSB l-a aliniat la meciul din vară este aproape identic cu ce urmează acum. Tot cu Filip, tot cu Man, Tănase, Gnohere, noutățile față de luna iulie fiind Nedelcu la mijloc și, foarte posibil, Moruțan în spatele „Bizonului”.

Cu toate problemele, defensiva nu s-a schimbat des!

În ciuda numeroaselor indisponibilități, Nicolae Dică a încercat să nu umble prea mult la linia de patru apărători. Dacă ne uităm pe ultimele 5 meciuri, putem trage câteva concluzii.

  1. fundaș dreapta joacă doar Romario Benzar, singura modificare fiind în meciul de Cupă când a fost menajat
  2. fundaș stânga, după accidentările lui Momcilovici și Stan, a fost Morais, iar când acesta a trecut stoper, pe locul lui a venit doar Mihai Roman
  3. Lucian Filip, mijlocaș defensiv de meserie, a jucat doar fundaș central în ultimele cinci partide
  4. foarte probabil, dacă nu se accidenta Planic, linia defensivă a FCSB nu se modifica, adică vorbeam despre o omogenitate din acest punct de vedere: Benzar, Planic, Filip, Morais
  5. de lăudat modul în care mijlocașul de bandă dreaptă Mihai Roman s-a descurcat ca fundaș stânga, un post nou pentru el, la trei meciuri în 7 zile!

Cum a arătat defensiva FCSB la ultimele cinci meciuri

  • FCSB – Chiajna 0-1: Benzar, Planic, Filip, Morais
  • Craiova – FCSB 2-1: Benzar, Planic, Filip, Morais
  • FCSB – Voluntari 2-1: Benzar, Planic, Filip, Roman
  • Călărași – FCSB 2-1: Jakolis, Filip, Morais, Roman
  • FCSB – Astra 1-0: Benzar, Filip, Morais, Roman