ADVERTISEMENT
Carousel hot news

EXCLUSIV. A schimbat impresarul imediat după ce a semnat cu FCSB

Bogdan Planic, unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai lui Gigi Becali în acest sezon, a făcut un gest extrem după transferul în Liga 1 Betano....
Autor: Gabriel Esanu | 06.11.2017 | 00:02
EXCLUSIV. A schimbat impresarul imediat după ce a semnat cu FCSB

Bogdan Planic, unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai lui Gigi Becali în acest sezon, a făcut un gest extrem după transferul în Liga 1 Betano.

ADVERTISEMENT

Într-o vară în care „il capo del tutti capi” Gigi Becali a adus jucători români de primă clasă la echipa sa, ca Romario Benzar, Constantin Budescu, Florinel Coman sau Dragoş Nedelcu, transferul unui fotbalist străin a fost adevărata telenovelă. Negocierile dintre FCSB şi echipa sârbă Vojvodina Novi Sad, respectiv Bogdan Planic, pentru că despre el este vorba, au fost atât de complicate încât transferul a fost dat ca sigur şi, mai apoi, ca şi picat, de mai multe ori pe parcursul câtorva săptămâni. Lucrurile s-au rezolvat în cele din urmă, iar fundaşul sârb a demonstrat că are calitate. Omul pentru care au insistat Mihai Stoica şi Nicolae Dică s-a impus ca titular şi a „reparat” găurile din apărarea vicecampioanei. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

A renunţat la impresarul supărat pe „neseriozitatea domnului Argăseală”

Pe 23 august, transferul lui Bogdan Planic era anunţat oficial de FCSB. Două zile mai târziu, însă, Zvonko Milojkovic, impresarul jucătorului, venea cu o declaraţie surprinzătoare: „Ne înţeleseserăm, dar totul a picat din cauza neseriozităţii domnului Argăseală, ca să nu zic mai mult”. Jucătorul chiar s-a întors în Serbia! Miza era reprezentată de anumite comisioane pe care FCSB voia să le evite. După alte două zile, din nou „undă verde”! Iar Planic a revenit în România şi a semnat actele. Dar Valeriu Argăseală nu a uitat de declaraţiile agresive ale impresarului sârb şi a ţinut să-i transmită asta şi jucătorului. Planic nu a fost nici el prea încântat de faptul că transferul a fost pus în pericol, iar decizia sa a fost una drastică. A semnat un contract de impresariere cu un agent din Franţa, Dominique Antoine Ettori, şi este hotărât să nu mai apeleze la Zvonko Milojkovic, omul care l-a reprezentat în negocierile cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Doar două goluri luate cu el pe teren în Liga 1 Betano!

Bogdan Planic a ajuns la FCSB la mijlocul turului, într-un moment în care echipa antrenată de Nicolae Dică avea mari probleme în defensivă. În primele 8 etape, FCSB încasase 6 goluri. Fundaşul sârb a debutat într-un meci de tristă amintire pentru toată suflarea fecebistă, de la conduere la fani, la Ovidiu, unde vicecampioana a fost învinsă de Viitorul, scor 0-1. De atunci a fost titular în toate meciurile de campionat, cu excepţia ultimelor două runde, cu ACS Poli Timişoara şi CS U Craiova, în care a fost accidentat.

În cele 5 jocuri din Liga I Betano care au urmat eşecului de la Ovidiu, cu Planic pe teren, FCSB a mai încasat un singur gol, cel de la Cluj, din remiza cu liderul CFR. În cele 10 meciuri din Liga 1 Betano fără Planic, FCSB a luat 8 goluri. Rezultă o medie de 0,33 goluri pe meci cu el pe teren şi de 0,8 pe meci fără el. Au fost luate în calcul doar partidele din Liga 1 Betano.

ADVERTISEMENT

Dică îl consideră indispensabil

Încurcat şi de programul foarte încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, Nicolae Dică nu a reuşit încă să cristalizeze un prim „11”. A făcut mai multe permutări pe parcursul acestui sezon şi nu s-a ferit să lase pe bancă fotbalişti foarte importanţi. Dar, aşa cum FANATIK.RO a anunţat, există doi oameni fără de care antrenorul nu concepe formula de start, iar cei doi sunt Bogdan Planic şi Constantin Budescu. Singura condiţie este ca aceştia să fie apţi din punct de vedere fizic.

Becali l-a „cotat” deja la 20 de milioane de euro

La început reticent în privinţa fundaşului adus de Dică şi Meme Stoica, Gigi Becali a fost repede cucerit de evoluţiile lui Planic. Şi, aşa cum se întâmplă cu fiecare jucător care îl impresionează pe patronul FCSB, sârbul a primit şi el o „clauză” astronomică: 20 de milioane de euro costă pentru cine ar fi interesat să-l cumpere. „Planic mi-a lăsat o impresie foarte bună. Verticalizează jocul direct pe atacant. Îmi place foarte mult de el. Trimite minge lungă pe atacant şi nu pe mijlocaş, iar asta numai jucătorii mari o fac”, a explicat Becali. Clar, nu?

ADVERTISEMENT

„Gigi Becali a călcat în noroc. O să-l vândă pe bani mulţi de tot pe Planic. Părerea mea că este un fundaş mai bun decât Chiricheş”, Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF

800.000 de euro este cota lui Bogdan Planic, conform transfermarkt.de. FCSB le-a dat 300.000 de euro pentru el celor de la Vojvodina Novi Sad

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!