Life

Planta banală care te scapă definitiv de furnici. Nu se vor mai apropia de casă, balcon și nici măcar nu vor mai intra în curtea ta. Crește în România și bunicii îi știau adevărata valoare

Planta banală pe care trebuie să o folosești pentru a scăpa de furnici. Acestea nu se vor mai apropia de casa sau de curtea ta.
18.05.2024 | 16:00
Planta banala care te scapa definitiv de furnici Nu se vor mai apropia de casa balcon si nici macar nu vor mai intra in curtea ta Creste in Romania si bunicii ii stiau adevarata valoare
Ce plantă te poate scăpa definitiv de furnici. Sursa foto: Freepik – wirestock/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta banală pe care o poți folosi pentru a scăpa definitiv de furnici în locuința ta. Acestea nu se vor apropia de casa sau de curtea ta. Crește în România și este o soluție foarte eficientă.

Planta banală care te ajută să scapi definitiv de furnici. Cum o folosești

Furnicile pot reprezenta o mare problemă atunci când apar în locuință și poate deveni o mare bătaie de cap să scapi de ele. În general, acestea sunt atrase de locurile unde există resturi de mâncare sau firimituri.

ADVERTISEMENT

De multe ori, oamenii apelează la diverse spray-uri și soluții pentru a ține aceste insecte departe de casă. Există, de asemenea, și metode naturale de a înlătura furnicile din locuința ta.

Multe plante cresc în România și sunt foarte accesibile. Menta, de exemplu, reprezintă o soluție la îndemână atunci când ai probleme cu furnicile în casă.

ADVERTISEMENT

Planta este foarte accesibilă și are un miros puternic, lucru care ajută la îndepărtarea furnicilor din locuință. Deși mirosul de mentă este unul plăcut pentru multe persoane, furnicile nu îl suportă.

Din cauza aromei de mentă, capacitatea de miros a furnicilor este afectată, astfel că acestea nu mai pot detecta foarte bine sursele de hrană. Este o plantă aromatică, cu miros proaspăt, și o poți aplica până când scapi definitiv de aceste insecte.

ADVERTISEMENT

Pentru ca planta să-și facă efectul, atunci ar trebui să adaugi câteva frunze de mentă în locurile unde ai observat furnici și vrei să scapi de acestea cât mai repede. De asemenea, o variantă bună este să pui ghivece cu mentă în locuință.

Ce alte soluții naturale ajută la îndepărtarea furnicilor

În afară de mentă, mai sunt și alte soluții accesibile pe care le poți folosi pentru a scăpa de furnicile din casă. Lămâia poate fi foarte utilă din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Pentru a ține furnicile departe, este de ajuns să adaugi câteva picături de lămâie în niște dischete demachiante. Acestea pot fi amplasate, apoi, în locurile unde sunt probleme.

O altă soluție este să folosești oțet și usturoi. Poți să pregătești o soluție pe bază de usturoi pisat, la care să mai adaugi doar apă. Amestecul trebuie pus într-un pulverizator, iar zonele afectate din casă se stropesc.

Scorțișoara este un alt ingredient care poate fi de mare ajutor în lupta cu furnicile din casă. Acest condiment poate fi adăugat în locurile în care vrei să scapi de insecte, iar efectele se vor vedea în scurt timp, notează spynews.ro.

Mai sunt, totodată, și alte condimente care te pot scăpa de furnici. Foile de dafin și piperul negre au acest efect și pot fi amplasate în locurile dorite din locuință.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită