Soluțiile pentru a scăpa de problemele cu toxinele sunt simple dacă se folosește o plantă care le absoarbe din casă ca un burete. Experții o recomandă pentru că este ideală pentru interior, dar și pentru că te poate scăpa de alergii. Ce alte efecte mai are aceasta.
Florile nu sunt doar frumoase, ci au și întrebuințări multiple într-o locuință. Multe dintre acestea sunt achiziționate de oameni pentru proprietățile pe care le au într-un apartament, mai ales dacă captează substanțele chimice.
Una dintre cele numai bune pentru a face acest lucru este la îndemâna tuturor. Se găsește cu ușurință în florăriile din țară și în magazine, fiind văzută ca un purificator natural de aer. Aceasta se numește Clivia miniata.
Planta mai este cunoscută și sub denumirea de Crinul de cameră, motiv pentru care se integrează de minune în spațiile interioare. Are frunze mari și verzi care au puterea de a absorbi substanțele nocive dintr-o casă.
Specialiștii transmit că această floare eliberează oxigen, făcând în felul acesta aerul din casă mai curat și mai bun pentru aparatul respirator. Oamenii vor respira mai ușor și nu mai vor avea probleme cu alergiile.
Așadar, Clivia miniata are abilitatea de a purifica aerul pentru că absoarbe substanțe toxice comune, printre care se numără formaldehida, benzenul și tricloretilena. Prin intermediul acestui proces, planta ajută la reducerea riscurilor de alergii.
Mai mult, floarea este ideală pentru a elimina dureri de cap și problemele respiratorii. În concluzie, această plantă originară din Africa de Sud este perfectă pentru locuință pentru că face mediul mai prietenos.
Clivia miniata este o floare de interior care nu are nevoie de o îngrijire specială. Ghiveciul în care crește această plantă trebuie să fie poziționat în locuri luminoase, însă experții susțin că nu trebuie să stea în acțiunea directă a razelor soarelui, relatează botanistii.ro.
Lumina puternică poate arde frunzele, motiv pentru care se dezvoltă cel mai bine la semiumbră. Pentru a înflori are nevoie de o temperatură cuprinsă între 18 și 21 de grade Celsius, în timp ce umiditatea trebuie să fie una moderată, atât atmosferic, cât și în substrat.
Excesul de apă de la nivelul rădăcinilor poate duce la putrezirea acestora, mare atenție la udat. În plus, Clivia miniata se dezvoltă excelent într-un substrat fertil, care beneficiază de o capacitate foarte bună de drenare.