Planta care are rolul de a deschide căile respiratorii și combate anemia. Este folosită din cele mai vechi timpuri și are numeroase proprietăți pentru organismul uman. Specialiștii spun că este o sursă bogată de nutrienți esențiali.
Care este planta ce deschide căile respiratorii și luptă împotriva anemiei. Se utilizează de multă vreme în gospodărie, în diverse preparate culinare, mai ales primăvara. Nutriționiștii o recomandă pentru că are vitaminele A, C și K, fier, calciu și proteine.
De asemenea, conține compuși bioactivi, cum ar fi flavonoide, acid clorogenic și acid folic. Prezența acestor substanțe nutritive face ca această plantă să fie ideală pentru o dietă echilibrată, fiind vorba de banalele urzici.
„Nu trebuie uitate pentru că sunt un tonic general extraordinar. Prin conținutul lor bogat în aminoacizi esențiali, vitamine B (acid folic), C, A, E și K, calciu, fier și magneziu și în special clorofilă, urzicile pot fi considerate atât aliment, cât și plante medicinale.
Astfel, este cunoscută folosirea urzicilor în afecțiuni hematologice (combat anemia), afecțiuni respiratorii (deschid căile respiratorii, reduc tusea și reduc și fluidifică mucusul bronho-pulmonar).
Combat constipația prin stimularea digestiei, au acțiune hipoglicemiantă (scad glicemia) și acționează pozitiv în afecțiunile dermale (eczeme, mătreață)”, a declarat nutriționistul Lygia Alexandrescu pentru dcmedical.ro.
Consumul de urzici are numeroase proprietăți pentru organism. Specialiștii susțin că aceste plante reprezintă un remediu ideal pentru multe afecțiuni, printre care se numără artrita. Studiile au demonstrat că aplicarea atopică și consumul pot atenua durerea.
De asemenea, planta poate reduce inflamația asociată simptomelor de mărire a prostatei. Cercetările sugerează că extractele de urzică pot ajuta la reducerea diminuării prostatei și la ameliorarea problemelor urinare.
Urzica poate fi un remediu pentru rinita alergică, cunoscută drept „febra fânului” pentru că inhibă inflamația ce poate duce la declanșarea alergiilor sezoniere. Această afecțiune este caracterizată prin inflamația mucoasei nazale.
Poate reduce hipertensiunea arterială pentru că stimulează producția de acid nitric și contribuie la controlul glicemiei. Mai multe studii au arătat că planta ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge pentru că are compuși ce pot imita efectul insulinei.
Mai mult, urzica poate ajuta la menținerea sănătății ficatului datorită proprietăților sale antioxidante. Așadar, contribuie la protejarea ficatului împotriva daunelor provocate de metale grele, toxine și inflamație.