Planta care e un adevărat îndulcitor natural și cu care poți să înlocuiești zahărul se găsește foarte ușor. Nu crește glicemia, te poate ajuta să slăbești și de asemenea conține și o mulțime de minerale esențiale.
Dacă vrei să înlocuiești zahărul și să slăbești, există soluții. O plantă e considerată ca fiind un adevărat îndulcitor natural și are o mulțime de beneficii pentru organism. De asemenea, poate fi cultivată inclusiv în grădină.
Există într-adevăr o mulțime de plante din care putem alege. Multe dintre ele pot face minuni pentru organism și pot să înlocuiască anumite alimente, ajutându-ne să avem un stil de viață sănătos.
Planta care e un adevărat îndulcitor natural și cu care poți să înlocuiești zahărul este chiar stevia. Ai auzit sigur de ea. De altfel e ingredientul de bază pentru anumite dulciuri, tocmai pentru că nu crește glicemia.
Ce nu știai poate este că stevia este recomandată și în diete și oferă organismului nostru o mulțime de minerale. Planta este originară din Paraguay și Brazilia, dar în prezent e cultivată atât în Japonia, cât și în China.
Iar la nivel mondial există o mulțime de specii native din America de Nord și Sud. Pe de altă parte, ea poate fi crescută și în curte, dacă sunt respectate anumite condiții optime pentru dezvoltarea sa. Ce trebuie să mai știi despre aceasta?
Planta care e un adevărat îndulcitor natural și cu care poți să înlocuiești zahărul conține molecule de glicozide care sunt de 250-300 de ori mai dulci decât zahărul obișnuit. Chiar și așa, ea nu dăunează când vine vorba de controlul glicemiei.
Mai mult de atât, frunzele steviei sun bogate în vitamine și minerale. O mare parte dintre ele dispar însă în momentul în care planta ajunge să fie procesată într-un îndulcitor. Pe de altă parte, specialiștii ne recomandă consumul ei.
Stevia contribuie la reducerea indicelui glicemic al alimentelor. Astfel, nu îți va afecta glicemia dacă o consumi. Totodată, ea are un număr scăzut de calorii și e recomandată în special pentru cei care suferă de diabet, dar și pentru cei care vor să slăbească.
De asemenea, ea poate să îmbunătățească și sensibilitatea la insulină. Iar lista cu beneficii este una cu mult mai mare. Tocmai din acest motiv, specialiștii ne recomandă să o adăugăm în dieta noastră.
„Stevia este o plantă bogată în minerale esențiale pentru sănătatea noastră: calciu, magneziu, fier și potasiu, dar și în vitaminele hidrosolubile din complexul B și vitamina C. Se poate consuma în supe, ciorbe, ca piure sau pur și simplu sub formă de ceai”, spune nutriționistul Lygia Alexandrescu