Dacă vrei să pui mai puțină sare în mâncare, ori chiar să renunți la ea, află că există o plantă care înlocuiește sarea. O poți adăuga în diferite rețete, astfel încât preparatul tău să fie unul aromat și delicios.
Multe persoane consideră că mâncarea fără sare nu prea are gust. Adevărul este însă că de cele mai multe ori se fac excese când vine vorba de acest condiment, care de altfel nu e nici o alegere sănătoasă.
Sarea nu este bună pentru inimă. De altfel și specialiștii ne recomandă să limităm consumul la doar câteva grame în fiecare zi. Și totuși ce facem dacă ne-am obișnuit cu mâncăruri condimentate?
Adăugăm această plantă, care înlocuiește sarea. Cu siguranță ai observat și tu în comerț diferite plante aromatice. Ei bine, ele te pot ajuta să pui mai puțină sare în mâncare, ori chiar să o înlocuiești definitiv.
Este vorba despre cimbru. Planta are beneficii uimitoare pentru organism. De altfel studiile au demonstrat faptul că cimbrul poate să scadă glicemia și totodată să crească fluxul sanguin.
Acesta conține de asemena compuși care pot reduce tensiunea arterială. Astfel, adăugând cimbru în mâncare, acesta devine mai aromată, astfel că organismul nu o să simtă o nevoie atât de mare de sare.
Și busuiocul înlocuiește sarea în anumite rețete. Planta ajută la relaxarea vaselor de sânge și totodată, poate reduce la rândul ei tensiunea arterială. Astfel, poate fi inclusă fără griji în diferite rețete.
Iar la rândul său, usturoiul poate completa perfect gustul mâncărurilor, astfel că nu va mai fi nevoie să adaugi sare. Acesta are beneficii uimitoare și protejează inima. Unele studii au arătat că usturoiul poate avea un efect puternic și pentru reglarea tensiunii arteriale.
Pentru mâncăruri ceva mai deosebite, menta poate fi o alternativă mai sănătoasă. Aceasta susține sănătatea inimii și de altfel este și bogată în antioxidanți, care protejează celulele.
Menta poate fi adăugată în anumite rețete, dar poate fi consumată și sub formă de ceai. Deși în primă fază poate fi dificil să înlocuim sarea, în timp, aceste condimente și plante ne pot ajuta, astfel încât să reducem treptat consumul de zi cu zi.