Planta care te ajută să nu îmbătrânești. Multe persoane o evită, deși are multe beneficii, printre care și faptul că ajută la producția de colagen. I se mai spune și “aurul verde al frumuseții”.
Cei mai mulți dintre noi ne dorim să ne menținem tineri pentru cât mai mult timp. Pentru a reuși acest lucru, nu doar aplicarea unor creme este necesară, ci și un stil de viață sănătos.
O legumă recomandată de specialiști este spanacul, desemnat drept “aur verde” întrucât are numeroase beneficii pentru sănătate. Este considerat a fi un adevărat elixir al tinereții și conține multe vitamine (A, C, E și K) și minerale esențiale (fier, calciu și magneziu).
În afară de alte beneficii pe care le are, are și o capacitate de a stimula producția de colagen din organism. Colagenul este o proteină esențială, care contribuie la menținerea elasticității și a fermității pielii.
Colagenul este produs în cantități mai mari în momentul în care se consumă regulat spanac. Astfel, această legumă poate fi de mare ajutor pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii.
Spanacul mai conține și vitamina A, care joacă un rol important atunci când vine vorba despre prevenirea căderii părului. Aceasta ajută la producerea de sebum, care menține scalpul hidratat.
Datorită conținutului ridicat de fier, spanacul poate combate anemia, care se numără printre cauzele principale de cădere a părului, mai ales în cazul femeilor.
Mai mult, spanacul reprezintă un protector natural al ochilor. Conține antioxidanți precum luteina și zeaxantina, care previn cataracta, dar și degenerescența maculară.
Are, de altfel, un conținut ridicat de fibre, lucru care sprijină digestia sănătoasă, reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației.
Un alt beneficiu al spanacului este faptul că are proprietăți antiinflamatorii și contribuie la reducerea inflamației cronice din organism. Astfel, este o legumă pe care ar trebui să o consumi regulat, deoarece te poate proteja de afecțiuni grave.
Un avantaj al spanacului este faptul că poate fi consumat în diverse moduri. Îl poți adăuga în salate sau în diverse smoothie-uri, dar poate fi gătit sub formă de mâncare de spanac. În acest caz, se poate consuma împreună cu ouă ochiuri.
Mai sunt și alte alimente care contribuie la producția de colagen din organism. De exemplu, multe fructe și legume pot fi utile în acest sens, precum citricele, fructele de pădure și cele exotice, usturoiul, fasolea, alunele caju, roșiile și ardeiul gras galben, notează Healthline.
“Dieta joacă un rol surprinzător de mare în aspectul și tinerețea pielii tale. Și totul se reduce la colagen”, a declarat Krista Goncalves, nutriționist, pentru sursa menționată.