Life

Planta care poate să-l îmbogățească pe Gabi. Românul a început deja recoltarea și a dus marfa în piață. Se vinde ca pâinea caldă

Planta care poate să-l îmbogățească pe Gabi. Românul a început deja recoltarea, iar marfa a ajuns în piață. Multe persoane cumpără produsele.
11.07.2024 | 16:18
Planta care poate sal imbogateasca pe Gabi Romanul a inceput deja recoltarea si a dus marfa in piata Se vinde ca painea calda
Planta cu care Gabi se poate îmbogăți. Mulți români o cumpără. Sursa foto: Pixabay, Freepij/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta care îl poate îmbogăți pe Gabi, care a început deja recoltarea și a dus marfa în piață. Multe persoane cumpără acest produs. Recolta de până acum nu a fost, însă, foarte bogată.

Planta care poate să-l îmbogățească pe Gabi. Românul a început deja recoltarea. Produsul se vinde ca pâinea caldă

Este vorba despre porumbul dulce de Tamași, produs pe 18 hectare de către fermierul Gabi Corodeanu. Este un produs foarte calitativ, care i-a adus românului clienși fideli.

ADVERTISEMENT

Fermierul a intrat zilele acestea la recoltat pentru cunoscutul porumb, cultivat în comuna Tamași din Bacău. Potrivit producătorului, producția “la prima mână” este una mai slabă în 2024, în comparație cu anul trecut.

Gabi speră ca celelalte cicluri să aibă o producție mai bună. Recoltatul se poate face, cel mai târziu, până la finalul lunii septembrie. Acesta a mai precizat că porumbul nu va ajunge, deocamdată, pe rafturile hipermarketurilor Auchan, cu care producătorul român are contract.

ADVERTISEMENT

“Am intrat la recoltat și recolta este slăbuță, din păcate a trebuit să refuz oferta venită de la Auchan pentru că eu colaborez cu ei de câțiva ani de zile și săptămâna aceasta trebuie să facem prima livrare.

Dar din păcate deși calitate și aspectul sunt excelente, porumbul nu corespunde încă pe partea de mărime. De săptămâna viitoare cel mai probabil vom intra în normal.

ADVERTISEMENT

Din ce am cules până acum, vom alege ce e mai frumos și mai bun și ducem o cantitate mai mică în Piața Centrală din Bacău.

Ulterior vindem și în supermarketul Auchan și mai vindem la comercianți care merg pe la târguri, festivaluri etc.”, a declarat Gabi Corodeanu pentru Agrointeligența-agrointel.ro.

ADVERTISEMENT

La primul cules, recolta a fost în jur de 10.000 de bucăți de porumb dulce. Anul trecut, tot la prima recoltă, fermierul a cules 30.000 de bucăți.

De ce a fost afectată producția de porumb. Cât costă produsul

Fermierul a explicat, de asemenea, de ce a fost afectată producția de porumb din acest an. Valul de căldură din primăvară, urmat de vremea rece, a reprezentat unul dintre motivele pentru care prima recoltă de porumb nu a fost una la fel de bogată ca anul trecut.

“În primăvară a fost acel val de căldură urmat de înghețuri târzii. Ne-am grăbit cumva, căldura ne-a indus în eroare și am semănat la 1 aprilie deși de obicei semănam după 10 aprilie.

Fiind cald atunci el a răsărit repede și apoi a venit acea perioadă de trei-patru săptămâni de frig și porumbul a fost afectat, nu s-a dezvoltat cum trebuie. Noi am mers pe trei hibrizi de porumb dintre care unul nu a rezistat deloc iar ceilalți doi s-au comportat mai bine.

Cel care a mers cel mai bine este hibridul Dessert R78. Noi tehnologia am aplicat-o similar cu anii trecuți dar înghețurile târzii ne-au afectat recolta exact cum am spus”, a mai explicat producătorul pentru sursa citată.

Deși costurile pentru mâna de muncă și tehnologie au crescut, prețul porumbului a rămas același. Mai exact, o bucată nu costă mai mult de 3 lei. Fermierul speră ca producția următoare să fie mai bogată.

“Prețul este ca anul trecut, între 1,5 lei – 3 lei/bucata. Am văzut în piețe și pe diverse grupuri că pleacă prețul și de la 3-4 lei dar noi am ales să nu scumpim.

Noi avem 18 hectare pe care porumbul este în diverse stadii, spre exemplu acum irigăm o parte pe care îl vom culege mai târziu.

Acolo ne așteptăm la o producție mai bună, avem patru cicluri iar ultimul va fi recoltat la sfârșitul lunii septembrie”, a spus Gabi Corodeanu.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”