Life

Planta care te apară de țânțari. Ține-o pe balcon și vei avea zile liniștite

Țânțarii sunt cele mai enervante insecte pe timp de vară, dar există o soluție pentru a putea scăpa de aceștia. Tot ce ai nevoie este să ai pe balcon sau în grădină această plantă.
02.07.2022 | 15:59
Planta care te apara de tantari Tineo pe balcon si vei avea zile linistite
Tânțari. Cum scăpăm de ei vara. Foro: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vara, țânțarii sunt o adevărată problemă, dar o soluție foarte simplă prin care am putea scăpa de ei este cu ajutorul unei plante.

Planta care ne scapă de țânțari vara

Poate nu știai acest lucru, dar lavanda este soluția pentru a scăpa de aceste insecte enervante în timpul verii și așa te poți bucura de o seară în familie, fără mușcăturile de țânțari.

ADVERTISEMENT

Lavanda are multiple proprietăți pentru grădină și, pe lângă faptul că este o plantă decorativă frumoasă, aceasta rezistă foarte bine la căldurile extreme din timpul verii, astfel că este perfectă pentru grădina ta.

De asemenea, un plus pentru a avea această plantă în grădina ta sau chiar pe balcon este mirosul ei îmbietor, pe care îl vei putea simți de fiecare dată când stai în grădină.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să scapi de țânțari, atunci tot ce trebuie să faci este să plantezi lavanda în apropierea locului tău de odihnă din grădină sau de pe balcon, lângă balansoar sau setul de mobilier din foișorul tău.

Ceea ce trebuie să știi este că lavanda va alunga țânțarii după ce aceasta înflorește, căci florile ei sunt cele neplăcute pentru enervantele insecte.

ADVERTISEMENT

Dacă te-ai întrebat cum trebuie îngrijită lavanda, trebuie să știi că nu ai nevoie de cunoștințe prea multe ca grădinar pentru a o îngrijii.

Cum se îngrijește lavanda

Aceasta nu are nevoie de condiții speciale de mediu și se poate adapta cu ușurință, atât la căldură, cât și la ploaie, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Lavanda nu este atacată de țânțari tocmai datorită uleiurilor esențiale pe care aceasta le conține și face față cu brio și altor dăunători. Vestea bună este că lavanda atrage polenizatorii benefici, cum sunt fluturii sau albinele.

Totuși, un lucru foarte important de care trebuie să ții cont este că lavanda trebuie plantată într-un loc însorit,  deoarece are nevoie de lumina acestuia.

Lavanda are nevoie să vadă lumina soarelui cel puțin jumătate de zi pentru a fi sănătoasă.

ADVERTISEMENT
Tags: