Life

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie. Are un miros plăcut pentru oameni, dar insectele nu o suportă

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie are un miros cât se poate de plăcut. Insectele însă nu o suportă și vor sta departe de locuința ta.
15.06.2024 | 09:00
Planta care te fereste de gandacii de bucatarie Are un miros placut pentru oameni dar insectele nu o suporta
Planta care te ferește de gândacii de bucătărie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie are un miros destul de plăcut. Astfel, cu siguranță o să te bucuri să o ai în casă. De cealaltă parte, insectele nu o suportă deloc și vor sta departe.

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie

Nimeni nu își dorește să aibă insecte în casă. Fie că vorbim despre gândaci, muște, sau țânțari, uneori poate fi dificil să scăpăm de ele. Există însă soluții, iar cele mai multe dintre ele sunt cât se poate de naturale.

ADVERTISEMENT

Este bine cunoscut faptul că mirosul anumitor plante poate să țină la depărtare insectele. Important este să știm ce să alegem, astfel încât să ne bucurăm de toate beneficiile și să scăpăm de această mare problemă.

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie se găsește ușor și are un miros plăcut. De altfel el este cel care va ține insectele departe de casa ta. Rezultatul îl vei vedea în timp și cu siguranță vei fi uimit.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre citronella, o plantă erbacee perenă care provine din regiunile calde și este folosită inclusiv în medicină. Are beneficii uimitoare, frunze lungi verzi, dar și un miros asemănător cu cel al lămâii.

Cum acționează citronella

De altfel planta e folosită și pentru fabricare de uleiuri esențiale ori lumânări parfumate. Totodată, o să regăsești citronella și pe eticheta unor spray-uri împotriva țânțarilor, sau a unor creme.

ADVERTISEMENT

Citronella însă poate să țină și gândacii la depărtare. E esențial să ai această plantă în bucătărie, spre exemplu pe pervaz. Camera o să miroasă mai frumos, iar insectele vor sta și ele departe de tine.

Planta care te ferește de gândacii de bucătărie nu este singura. Și Lemongrass are un efect similar. Ai mai auzit de ea până acum? Planta este folosită des în bucătăria asiatică, dar are și alte beneficii.

ADVERTISEMENT

În primul, pe lângă că alungă gândacii, te ferește și de muște, dar și de țânțari. O poți ține atât în casă, cât și în curte. Mirosul ei va ține la depărtare orice insectă, iar tu rezolvi problema într-un mod cât se poate de natural.

ADVERTISEMENT