Planta cu miros amețitor care face minuni poate fi găsită într-o mulțime de locuri. I se mai spune și floarea binelui, dat fiind faptul că are o mulțime de beneficii, atât interne cât și externe.
Există o mulțime de plante pe care le poți cultiva în grădină sau pe care le poți ține în casă. Este important însă să știi ce beneficii au acestea, astfel încât să faci alegerea corectă.
Planta cu miros amețitor despre care vorbim poate fi crescută cu ușurință. Nu necesită o îngrijire atât de atentă, în schimb oferă o mulțime de avantaje celor care aleg să se bucure de ea.
Caprifoiul, supranumit și Mâna Maicii Domnului sau planta binelui este cea despre care vorbim. Se cațără, se înfășoară în jurul a tot ce întâlnește în cale, iar mirosul ei nu poate fi comparat cu nimic altceva.
Poate mulți nu știu, dar caprifoiul este și un simbol al iubirii. E o plantă mai mereu verde, cu flori mici, însă care emană un parfum rafinat. Planta cu miros amețitor se descurcă să crească singură atât timp cât este la soare.
Are niște rădăcini care iubesc solurile calcaroase și totodată se dezvoltă foarte repede. De asemenea, dacă îi oferi un sprijin pentru a crește, planta va profita singură de el și se va dezvolta.
Mai mult de atât, despre această plantă se spune că dacă este adusă în casă împrăștie pace, dar și fericire. Ce beneficii are însă pentru organism? În primul rând există o mulțime de preparate care au la bază carpifoi.
Fie că vorbim despre oțeluri, uleiuri, sau ceaiuri, acestea pot ajuta la curățarea sângelui. De asemenea, pot scădea nivelul zahăr din sânge și au și beneficii antiinflamatoare. Totodată, caprifoiul este intens folosit și în cosmetică.
Planta cu miros amețitor poate fi însă utilizată cel mai ușor sunt formă de pulbere în ceai. Chiar un medic recomanda o infuzie în cazul unor simptome de răceală. “Caprifoiul te poate feri de infecţiile virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor.
Febra acută, durerile în gât şi cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă cu flori la 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi”, spune Daniela Stan, medic de familie, potrivit Adevărul.