Planta delicioasă pe care mulți români o consumă, dar nici măcar nu știu cum se numește completează perfect o mulțime de rețete. Multe persoane nu știau că există, dar se bucură de gustul ei.
Natura ne oferă o mulțime de bunătăți din care putem alege. Avem fructe, dar și legume, care completează perfect o mulțime de mâncăruri. De asemenea și unele plante pot fi consumate sub diferite forme.
Poate și tu ai ajuns la un moment dat într-un restaurant, iar gustul unui preparat te-a impresionat. De vină pot fi unele condimente, sau chiar ingrediente de care poate nici măcar nu ai auzit.
Planta delicioasă pe care mulți români o consumă, dar nici măcar nu știu cum se numește, se regăsește și ea în multe rețete. Oferă un gust aparte, iar dincolo de asta, beneficiile sale sunt și ele o mulțime.
Este vorba despre boabele de capere. Ai mai auzit de ele până acum? Acestea sunt ușor sărate, dar și amărui. Textura lor este una gumată, iar aroma e diferită față de tot ce ai mai gustat până acum.
Iar dacă ai ajuns în Italia sigur le-ai gustat și tu, dar nu ți-ai dat seama. De altfel caperele sunt folosite în special în bucătăria italiană. Acestea sunt preparate bine și dau un gust delicios mâncărurilor.
Planta delicioasă pe care mulți români o consumă, dar nici măcar nu știu cum se numește este practic un bob floral al arbustului numit Capparis spinosa. Acesta este și motivul pentru care mulți nu au auzit de ea.
Boabele sunt mai mari decât mugurii normali și au semințe mici la interior. Cum se folosesc în bucătărie însă? Ele pot accentua gustul unor alimente precum pizza, paste, dar și pește. Totodată, boabele de capere se mai adaugă și în maioneză ori în alte sosuri.
Ele pot fi combinate și cu suc de roșii, de lămâie, dar și cu busuioc. Practic dacă le folosești o să simți o aromă diferită a preparatelor. Și chiar merită încercate având în vedere că au beneficii uimitoare pentru organism.
Acestea sunt bogate în vitaminele A, B, C, dar și K. Totodată, conțin fier, calciu, dar și sodiu. Studiile au demonstrat că stimulează digestia, dar și metabolismul, iar un consum regulat ajută și sistemul imunitar.