Life

Planta din România care i-a înnebunit pe polonezi. A atins în piață prețuri fabuloase. Costă cât un kilogram de mușchiuleț de porc

Cât a ajuns să coste peste hotare o legumă banală pentru români. Prețul mare i-a determinat pe comercianți să practice fel de fel de tehnici de înșelătorie.
29.05.2024 | 14:52
Planta din Romania care ia innebunit pe polonezi A atins in piata preturi fabuloase Costa cat un kilogram de muschiulet de porc
Cât a ajuns să coste peste hotare o legumă banală pentru români. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Scumpirile din ultima vreme se resimt mai mult ca niciodată în sectorul alimentar. Una dintre cele mai consumate legume de către români a ajuns să aibă un preț exorbitant peste hotare. Mai exact, în Polonia.

Leguma care a devenit un adevărat lux în piețele din Polonia

Piața legumelor din Polonia trece printr-un val aspru de scumpiri. Una dintre cele mai folosite legume de către români a ajuns să fie un produs de lux peste hotare. Prețul ei mare i-a determinat pe comercianți să practice fel de fel de tehnici de înșelătorie.

ADVERTISEMENT

Surprinzător sau nu, în Polonia pătrunjelul rădăcină este la mare căutare. Tot este el și cel care a dus la un adevărat scandal iscat în urma înșelătoriilor practicate de comercianți.

Potrivit agrointel.ro, pătrunjelul rădăcină a ajuns o legumă de lux în Polonia. Peste hotare, acesta concurează la preț cu mușchiulețul de porc din anumite magazine.

ADVERTISEMENT

Faptul că această legumă a ajuns să coste atât de mult i-a determinat pe comercianți să apelezi la fel de fel de metode de înșelătorie. Astfel, în unele piețe din Polonia, în loc de rădăcină de pătrunjel, oamenilor le este vândut păstârnac.

Cât plătesc polonezii pentru pătrunjelul rădăcină. În unele piețe, sunt păcăliți cu păstârnac

Potrivit presei poloneze, pentru rădăcinile de pătrunjel de anul trecut, polonezi plătesc 11 zloți. Mai exact, echivalentul a 2.57 euro/ kilogram. Acesta este un preț decent, căci în unele piețe poate fi și mai scump.

ADVERTISEMENT

Topul locațiile scumpe este deținut de piețele din Varșovia. Aici, un singur kilogram de rădăcinoase costă 21.99 zloți, de două ori mai scump decât în alte piețe. Însă, înainte de a scoate banii din buzunar, polonezii sunt sfătuiți să fie foarte atenți.

În unele piețe, din disperarea de a face bani, comercianții vând rădăcini de păstârnac. Cele două sunt asemănătoare, iar oamenii le cumpără fără să fie atenți la detalii. Odată ajuns cu păstârnacul acasă, polonezii își dau seama că au fost păcăliți.

ADVERTISEMENT

Deși anul acesta prețul rădăcinoaselor este uriaș, se pare că recordul a fost stabilit în 2019. În urmă cu cinci ani, rădăcina de pătrunjel a fost mult mai scumpă. Însă, experții vin și cu vești bune.

Se pare că, în curând, comercianții nu se vor mai îmbogăți din vânzarea acestor rădăcinoase. Pe piață va apărea pătrunjelul tânăr care va lua cu succes locul producției din anii precedenți. Odată cu apariția pătrunjelului tânăr, prețul rădăcinoaselor va stagna.

Din păcate, polonezii nu sunt păcăliți de comercianți doar cu păstârnac în loc de pătrunjel. Cei care au vrut să cumpere căpșuni au avut surpriza de a afla că țara lor de proveniență a fost falsificată.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României