Românii sunt mari iubitori de flori și vegetație, în general. Cei care locuiesc la curte apelează constant flori și arbuști. Mulți fac greșeala de a pune în pământ o plantă care poate deveni extrem de nocivă și poate ucide.
Pe cât de frumoase sunt unele plante, pe atât de periculoase pot fi pentru organism. Unele dintre cele mai frumoase flori sunt nocive și pot provoca inclusiv răni. Mulți români fac greșeala de a nu se informa înainte de a pune în pământ anumite plante. De aici și până la tragedie, mai este un singur pas.
În România, există multe plante care, din cauza habitatul natural, au suferit modificări severe. Astfel, au devenit nocive pentru organism și poate chiar ucide.
Una dintre aceste plante aproape că se regăsește în curțile multor români. Cu toții o plantează fără să știe, de fapt, la ce riscuri se expun. Și, pentru că nu se informează suficient de mult, ajuns să trăiască ani buni în gospodărie cu un adevărat inamic.
Este vorba despre salcâmul galben pe care mulți dintre români îl iubesc datorită florilor sale uimitoare. Pe cât de bine arată acestea, pe atât de periculoase devin dacă polenul lor este inhalat.
Florile de salcâm galben pot ucide. Acest arbore conține o substanță numită Citisină care este extrem de nocivă pentru cineva care intră în contact cu ea. Aflată pe toată suprafața salcâmului galben, aproape că este imposibil de evitat.
Florile de salcâm galben nu au miros, dar asta nu înseamnă că românii nu îl preferă pe post de decor. Cel mai frecvent, acesta este întâlnit în diverse proiecte de peisagistică urbană sau chiar în parcuri.
Ceea ce îl face cu adevărat special pe salcâmul galben este rezistența lui la poluare. Acesta poate supraviețui în condiții vitrege și se poate dezvolta armonios chiar și pe solurile sărace.
În zonele urbane, salcâmul galben este o adevărată comoară, contrar efectelor nocive pe care le are asupra oamenilor. Florile lui atrag ca un magnet fel de fel de insecte, iar asta datorită faptului că este meliferă.
Tocmai de aceea, în zonele urbane este mult mai întâlnit decât în cele rurale. Totuși, se recomandă să se păstreze o distanță considerabilă față de el pentru ca nocivitatea lui să nu își facă efectul.