Românii sunt în ultimii ani tot mai interesați de plantele exotice, după ce au observat beneficiile lor asupra organismului. Unele dintre ele îi încântă pentru faptul că pot fi cultivate chiar acasă, în ghiveci, și astfel se pot bucura de ele într-un mod cât mai sănătos.
Planta exotică la care facem referire este foarte cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. Curăță colonul și ajută sistemul digestiv să se refacă. Este originară din Asia, mai exact se cultivă cu succes în India, Malaezia, Nepal și Bangladesh.
Planta se poate adăuga în mâncare, tăiată mărunt, pentru a oferi o notă ușor iute preparatului sau poate fi consumată și sub formă de ceai. Amestecată cu lămâie și turmeric este un purificator sigur al stomacului, dacă îl simțiți încărcat.
Este vorba despre ghimbir. Dacă doriți să-l plantați acasă, în ghiveci, asigurați-vă că dispuneți de suficientă lumină naturală, necesară pentru dezvoltare, de suficientă apă și că îi puteți oferi atenția necesară încât să fie ferit de insecte sau boli fungice.
Potrivit specialiștilor, rizomii de ghimbir se pot recolta după aproximativ 8-10 luni de la plantare, când planta începe să se usuce. Totodată, atunci când îi udați fiți atenți să nu umeziți prea tare pământul din ghiveci, căci se planta se îneacă și nu mai crește.
Rădăcina sau rizomii de ghimbir sunt pline de vitamine și minerale utile pentru a avea energie pe tot parcursul unei zile sau pentru a ne întări sistemul imunitar. Nu vom mai fi așa vulnerabili în sezonul rece, în fața noilor infecții respiratorii care ”stau” să ne cuprindă.
De-a lungul timpului s-a constatat că ghimbirul conține chiar și proteine și carbohidrați, dar și sodiu și zahăr neprocesat. Iată câte motive pentru a-l consuma…De asemenea, un surplus de: vitamina C, vitamina B2, vitamina K, fier, potasiu, magneziu sau calciu.
Ghimbirul este ideal într-o dietă, având în vedere capacitățile sale. Are și efect antiinflamator pe lângă cel antioxidant. Desigur, rezultatul este unul garantat dacă aveți grijă pe tot parcursul unei zile la tot ceea ce mâncați.
Mai aflați despre ghimbir că elimină migrenele, răul de mișcare, senzația de greață, durerile articulare, celule canceroase, scade nivelul zahărului din sânge, colesterolul, crește secreția de insulină și poate combate inclusiv astmul.