Life

Planta la care trebuie să fii neapărat atent când mergi în concediu. E toxică și te poate ucide. Grecii, italienii sau spaniolii o cultivă peste tot. Mulți români își fac poze cu ea fără să știe cât e de periculoasă

Planta pe care trebuie să o eviți în vacanța din Grecia, Spania sau Italia. Este toxică și te poate ucide pe loc. Mulți români se pozează cu ea.
08.06.2024 | 16:00
Planta la care trebuie sa fii neaparat atent cand mergi in concediu E toxica si te poate ucide Grecii italienii sau spaniolii o cultiva peste tot Multi romani isi fac poze cu ea fara sa stie cat e de periculoasa
Planta din concediu care te poate ucide. Sursa foto: eGradinarit.ro
ADVERTISEMENT

Mare atenție dacă v-ați planificat o vacanță de vară în Grecia, Italia sau Spania. Aici se găsește din plin o plantă care pe cât este de frumoasă și coloratî, pe atât vă poate dăuna organismului. Într-atât de mult, încât riscați să muriți.

Planta frumoasă care te poate ucide

Mulți români nu știu despre toxicitatea acestei plante spectaculoase și tind să se pozeze lângă ea de fiecare dată când merg în vacanță. Unii se interesează de ea pentru a o cumpăra și a o amenaja în casă, fiind impresionați de florile ei roz.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre leandru, o plantă folosită adesea ca element decorativ de către greci, spanioli sau italieni. De asemenea, se utilizează în industria farmaceutică. Frunzele sale au proprietățile necesare pentru a fi tratate problemele cu inima.

Atenție, însă, frunzele neconsumate corespunzător pot încetini ritmul inimii în loc să-l îmbunătățească. Cel mai bine este să lăsați, așadar, leandrul în ghiveci, pentru a vă bucura de un decor vesel și colorat.

ADVERTISEMENT

Știați că leandrul poate fi otrăvitor pentru șoareci? Dacă aceste rozătoare vă creează probleme, aflați că sucul acestei plante îi poate omorî. Totodată, frunzele uscate de leandru se pot așeza pe podea, peste cartoane sau ziar, pentru a ține la distanță insectele.

Mai aflați despre leandru că se poate dezvolta și fără lumină. Totuși, soarele îl va ajuta să crească și să înflorească mai rapid. Pentru un aspect mai bogat puteți adăuga în sol un fertilizant, precum îngrășământul.

ADVERTISEMENT

Leandrul nu agreează temperaturile extreme

Aveți grijă și să amenajați leandrul într-un spațiu cu o temperatură optimă. Nu agreează valorile termice prea scăzute, dar nici prea ridicate. Nici lipsa apei nu îi place, așa că faceți bine și udați-l ori de câte ori este nevoie.

Leandrul din România poate atinge o înălțime de până la 2 metri, însă pe coastele meditaranene poate atinge până la 6 metri înălțime. Cunoscut sub denumirea de ”Nerium Oleander” se mai poate găsi și cu flori galbene, roșii sau violete.

ADVERTISEMENT

Florile leandrului atrag atenția atât prin culoare, cât și prin formă. Arbușul face flori sub formă de pâlnie și variază de la forme simple, până la unele duble. Merită să-l utilizați, așadar, în scop decorativ, pentru a înfrumuseța locul unde vă aflați.

ADVERTISEMENT
Tags: