Life

Planta minune care te ajută să scapi de stres și insomnii. O găsești peste tot în comerț și costă aproape 2 lei

Planta minune prin care poți scăpa de stres și insomnii. Se poate cumpăra din orice magazin și nu costă decât 2 lei. Despre ce este vorba?
17.05.2023 | 00:41
Planta minune care te ajuta sa scapi de stres si insomnii O gasesti peste tot in comert si costa aproape 2 lei
Ce plantă ne ajută să scăpăm de stres și insomnii. Sursa foto: Clinica Oxxygene Antiaging
ADVERTISEMENT

Stresul și insomniile pot fi combătute și prin metode naturiste, nu doar cu ajutorul pastilelor sau a unor proceduri de relaxare. Specialiștii ne recomandă o plantă care se găsește aproape la orice pas în sezonul cald. Inclusiv din magazine se poate achiziționa, la un preț de aproape 2 lei.

Planta minune prin care se pot combate stresul și insomniile

Deși este foarte ieftină și foarte cunoscută, planta la care facem referire s-a dovedit a fi un bun remediu pentru organismul uman. Nu doar că ajută la eliminarea stărilor de stres și ale insomniilor, ci este și un foarte bun detoxifiant.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a descoperit că mușețelul are numeroase beneficii pentru om. Florile acestei plante, care crește pe câmpii, prin grădini, dar și în curtea din fața casei, s-au dovedit a contribui la tratarea balonărilor, ale astmului, a indigestiei sau la pierderea kilogramelor.

Cu florile de mușețel te poți bucura de un ceai relaxant. După o zi stresantă la serviciu, experții ne recomandă să bem ceai de mușețel, care are efect calmant și ne induce o senzație de somn profund. Te vei trezi a doua zi plin de energie.

ADVERTISEMENT

Mușețelul are și capacitatea de a curăța mucoasa gastrică și intestinală, de a te scăpa de reacțiile alergice, de colici sau chiar de ulcer gastric, însă în acest caz din urmă se recomandă prezentarea la un medic de specialitate, deoarece este vorba despre o boală gravă.

Mușețelul, planta minune pentru organism. Se utilizează intern și extern

Mușețelul poate fi consumat și extern. Este suficient 1 litru de apă fiartă turnat peste patru linguri din această plantă, lăsat să treacă printr-un proces de infuzie, și apoi să-l utilizați pe post de compres sau spălătură pentru conjuctivită sau alte inflamații ale ochilor.

ADVERTISEMENT

Mușețelul, dacă nu aveți cum să-l culegeți direct din habitatul natural, îl puteți achiziționa din orice supermarket, magazin alimentar sau din farmacii. În acestea se găsește la plic sau măcinat. Prețul unei cutii cu flori de mușețel pornește de la 2 lei.

”Ceaiul de mușețel făcut din florile plantei are o culoare galben-aurie și are o aromă plăcută. Acest remediu din mușețel poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia și multe altele. Desigur, înainte de a apela la remediile din plante, cere sfatul unui medic specialist, deoarece și acestea au contraindicații.

ADVERTISEMENT

Ceaiul de mușețel este un remediu excelent pentru insomnie și tulburări de somn. Proprietățile ușor sedative ale plantei te vor ajuta să adormi mai repede și să dormi mai bine. Consumul regulat de ceai de mușețel, sub îndrumarea medicului fitoterapeut, te poate ajuta să te bucuri de un somn mai bun”, explică dr. Oana Cuzino, pe doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: