Life

Planta neobișnuită cu care a dat lovitura un român. Are plantate 30.000 de exemplare și unul singur se poate vinde chiar și cu 1000 de lei

Planta neobișnuită de pe urma căreia s-a îmbogățit un român. A plantat zeci de mii de exemplare și le vinde pe bani mulți.
11.05.2024 | 09:50
Planta neobisnuita cu care a dat lovitura un roman Are plantate 30000 de exemplare si unul singur se poate vinde chiar si cu 1000 de lei
Planta neobișnuită cu care un român a dat lovitura. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Planta neobișnuită cu ajutorul căreia un român a dat lovitura. Teofil nu a ales să crească trandafiri sau lalele, ci cu totul altceva. Și-a transformat curtea în seră și a adunat specii deosebite.

Un român și-a transformat pasiunea în afacere. Planta neobișnuită pe care o crește

Chiar dacă majoritatea oamenilor aleg, atunci când vine vorba de creșterea plantelor, să se axeze pe trandafiri, mușcate sau flori de primăvară, un român din Arad a ieșit complet din tipar.

ADVERTISEMENT

Bărbatul are o pasiune încă din copilărie, cactușii, astfel că a ajuns ca cel mai vechi exemplar să aibă 50 de ani. În plus, planta neobișnuită pentru țara noastră poate supraviețui sute de ani, astfel că poate fi lăsată chiar moștenire.

„Acesta este un Strombocactus disciformis. Are 40 de ani. Încă nu este momentul pentru udat. Cel puţin, până la sfârşitul lunii aprilie. Cel mai important lucru este lumina, soarele”, a explicat Teofil Condoros, cultivator de cactuşi, pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Teofil a văzut în urmă cu mai bine de cinci decenii cactuși în curtea unui vecin. Fiind fascinat de planta neobișnuită, și-a dorit să aibă propria sa grădină. Și a făcut pași spre a-și îndeplini dorința.

Are aproape 30.000 de exemplare

Ajuns la 66 de ani, Teofil și-a transformat pasiunea pentru cactuși în afacere profitabilă. A făcut din propria gospodărie o seră și se ocupă de îngrijirea platelor care l-au captivat încă din copilărie.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Arad crește în jur de 30.000 de exemplare de astfel de plante, iar trecătorii sunt fascinați de frumusețea florilor. Mulți se opresc pentru a admira planta neobișnuită atunci când înflorește.

„Unii înfloresc o dată, alţii fac o singură dată o floare, alţii înfloresc în serii”, a explicat Teofil Condoros despre perioada de înflorire a cactușilor, plante din care acum câștigă și bani.

ADVERTISEMENT

În magazinele de specialitate, plantele au mai multe prețuri, în funcție de mărime și soi. Un cactus se poate vinde cu 10 lei, dar și cu 1000 de lei, astfel că orice persoană își poate achiziționa un exemplar.

ADVERTISEMENT