News

Planta otrăvitoare, cu efecte halucinogene, pe care mulți români o au în curte. Floarea ei are o frumusețe deosebită

Floarea toxică cu acțiune narcotică pe care oamenii o au plantată în grădină. Este superbă și se găsește în mai multe culori.
20.05.2023 | 15:36
Planta otravitoare cu efecte halucinogene pe care multi romani o au in curte Floarea ei are o frumusete deosebita
Floarea toxică cu acțiune narcotică pe care oamenii o au plantată în grădină. Este superbă și se găsește în mai multe culori. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Planta otrăvitoare, cu efecte halucinogene, pe care mulți români o au în curte. Floarea ei are o frumusețe deosebită. Face parte din  familia Solanaceae, ordinul Solanales. Este cunoscută în termeni populari drept ciumăfaie.

Floarea toxică cu acțiune narcotică pe care oamenii o au plantată în grădină. Este superbă și se găsește în mai multe culori

Datura arborescentă sau trompeta îngerilor este floarea toxică cu acțiune narcotică pe care oamenii o au plantată în grădină. Specialiștii o descriu ca o plantă lemnoasă, exotică și ornamentală prin flori mari, parfumate.

ADVERTISEMENT

Acestea atârnă precum niște pâlnii și se găsește în mai multe culori: roz, galben, portocaliu și alb. Frunzele sale au dimensiunea de 15 – 30 cm, sunt persistente, ascuțite sau ovale, cu nervuri evidențiate. Din păcate, este toxică și periculoasă, mai ales pentru cei mici.

Oamenii de știință ne atrag atenția asupra substanței halucinogene pe care o are în compoziția sa și care nu trebuie să fie înghițită. Concret, floarea conține o serie de alcaloizi foarte toxici pentru om, motiv pentru care trebuie să vă spălați pe mâini după ce ați atins frunzele sale.

ADVERTISEMENT

Unele dintre cele mai periculoase ”ingrediente” pe care le are trompeta îngerilor sunt scopolamina și atropina. În cazul ingerării accidentale simptomele pe care le prezintă oamenii sunt dezorientare, pierderea memoriei și stări de agitație care duc la stop cardiac.

Trompeta îngerilor în diverse culori
Trompeta îngerilor în diverse culori. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik

Trompeta îngerilor, periculoasă pentru sănătatea oamenilor

Trompeta îngerilor reprezintă o plantă extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor, lucru evidențiat de cadrele medicale din România. Tudor Ciuhodaru, doctor în științe medicale, susține că orice parte a acestei flori este toxică.

ADVERTISEMENT

Răsadul a fost folosit pentru prima oară în Europa pentru prepararea alifiilor pentru vrăjitoare. În plus, a fost utilizat drept afrodisiac. Cu toate acestea circa 20 de semințe pot duce rapid la moartea unui copil. La adulți apar halucinații, urmate de greață sau uscăciunea mucoaselor.

De asemenea, medicul vorbește și despre sete intensă, tulburări de vedere, accelerarea pulsului, accelerarea respirației, agitație extremă și febră foarte mare din cauza trompetei îngerilor. După toate acestea apar delirul, sedarea, coma și decesul.

ADVERTISEMENT

„La adulți 10 semințe de datura administrate oral sau o frunză fiartă și preparată ca ceai pot induce schimbări de percepție, iar aproximativ 30-40 de semințe pot reprezenta o doză de risc extrem.

4-5 grame de frunze uscate de datura stramonium pot fi o doză letală de alcaloizi, iar florile și semințele au o toxicitate și mai mare”, a mărturisit Tudor Ciuhodaru în urmă cu ceva vreme, scrie bzi.ro.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română