Planta veșnic verde care purifică aerul din locuință. Mulți o admiră pentru frunzele sale delicate și bogate, care înfrumusețează orice spațiu. Poate ajunge până la doi metri și jumătate înălțime, dar nu se îngrijește greu deloc.
Nephrolepis exaltata, cunoscută ca Feriga de Boston, este o plantă veșnic verde, care poate crește până la doi metri și jumătate în înălțime. Însă nu doar frunzele sale bogate o recomandă, ci și capacitatea sa de a purifica aerul.
Planta este originară din Florida, Indiile de Vest, Mexic, America Centrală, America de Sud, Polinezia și Africa, devenită rapid populară pentru interior. La început, frunzele cresc în sus, dar odată cu vârsta se arcuiesc grațios.
Această plantă tropicală, întâlnită în regiuni precum Florida, Mexic, America Centrală și de Sud sau Polinezia, a devenit rapid apreciată în locuințe. La început, frunzele sale cresc drept, dar cu timpul capătă o formă curbată, oferind un aspect decorativ aparte.
În plus, este foarte ușor de îngrijit. Feriga de Boston este o plantă care se adaptează rapid la orice mediu, fiind potrivită pentru interior – în spații precum camerele de zi, birourile sau dormitoarele dar și pentru exterior.
Dacă vrei să o plantezi în exterior, alege un colț umbrit, unde să creeze o atmosferă tropicală plăcută. Se potrivește foarte bine și în ghivece sau coșuri suspendate, fiind ideală pentru terase, balcoane sau verande.
Ferește planta de soarele puternic din miezul zilei, ca să nu-i fie afectate frunzele. Feriga de Boston preferă un sol bogat, afânat și bine drenat. De asemenea, ai grijă ca pământul să fie mereu ușor umed, fără să băltească.
Pentru un plus de umiditate, stropește frunzele frecvent sau așază lângă plantă un bol cu apă și pietricele, mai ales dacă e ținută în interior. Totodată, atunci când vine vorba despre temperaturi, asigură-te că nu este prea cald, dar nici prea frig în spațiul în care ții feriga.
Pentru feriga de Boston în ghiveci, optează pentru un amestec de turbă și perlit, care asigură o bună drenare a apei. Solul care reține apă în exces poate provoca putrezirea rădăcinilor și, în final, poate distruge planta, conform stirileprotv.ro.