Luna decembrie este cea care aduce cu sine anotimpul de iarnă, în care organismul nostru este mai predispus la viroze, din cauza valorilor termice mai scăzute. Drept urmare, trebuie să luăm măsuri utile de precauție. Ce plante putem consuma?
Gălbenelele sunt plante de mare ajutor în sezonul rece. Ceaiul din aceste plante nu doar că întărește sistemul imunitar, dar combate și apariția cheagurilor de sânge. Totodată, se previne și apariția varicelor și puteți consolida cu ușurință pereții vaselor de sânge.
”Decoctul acestei plante va ajuta la combaterea unei boli periculoase – normalizează circulația sângelui și previne formarea cheagurilor de sânge”, explică dr. Mikhail Golubev, care recomandă o compresă cu decoct de gălbenele.
”Se prepară din floarea unei plante medicinale și apă în proporție de 1:4”, mai spune medicul Mikhail Golubev. De asemenea, aflați despre gălbenele că reglează nivelul de colesterol din organism și îmbunătățesc sistemul cardiovascular.
Pentru a evita sau pentru a minimiza manifestările varicelor, doctorul Mikhail Golubev îi mai sfătuiește pe oameni și să elimine din alimentație făina, dulciurile, alcoolul, consumul de sare, dar și facă mai multă mișcare și să se odihneacă în mod corespunzător.
Ceaiul cu flori de gălbenele se poate consuma la micul dejun sau la orice masă a zilei și veți observa cum se va normaliza activitatea tractului gastrointestinal și cum se va reduce din tuse, dacă vă confruntați cu această problemă.
”Acest ceai poate fi utlizat atât intern, cât și extern. Intern este benefic pentru ameliorarea sau chiar tratarea crampelor musculare, a gastritei, ulcerului, atât cel duodenal, cât și gastric, a bolilor de ficat, hemoroizilor, dar și inflamațiilor de colon. Extern, ceaiul de gălbenele tratează afecțiuni precum: degerături, arsuri, acnee, osteoporoze, dar și micoze.
Mai multe studii au demonstrat că ceaiul de gălbenele produce colagen în organism, astfel fiind extrem de benefic pentru frumusețea și sănătatea pielii feței. Tot ce trebuie să faci: prepară un ceai, așteaptă să se răcească, toarnă-l într-o sticluță, apoi bagă-l în frigider.
Seară de seară, picură-ți ceaiul în palme și masează-ți tenul. Nu doar că îi va oferi tenului un aspect mai energizat și mai luminos, dar vei scăpa atât de coșuri, cât și de cearcăne. De asemenea, poți folosi și ulei de gălbenele, separat, pe pielea delicată din jurul ochilor”, explică pe doc.ro medicul Oana Cuzino.