Life

Planta pe care nu trebuie să o ai în dormitor. Poate provoca iritații

Tu știi care este planta pe care nu trebuie să o ai niciodată în dormitor? Poate fi destul de periculoasă pentru sănătate.
15.05.2023 | 08:53
Planta pe care nu trebuie sa o ai in dormitor Poate provoca iritatii
Ce plantă este interzisă în dormitor. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă îți place să fii înconjurat de o bucățică de natură chiar și înainte de culcare, ai grijă, căci există planta pe care nu trebuie să o ai în dormitor. Chiar dacă are un miros plăcut, poate fi periculoasă pentru sănătate.

Planta pe care nu trebuie să o ai în dormitor

Mulți oameni aleg să se înconjoare de flori și plante pentru a se simți cât mai aproape de natură și pentru o avea o casă primitoare. Totuși, unele dintre acestea pot fi periculoase și pot afecta serios sănătatea.

ADVERTISEMENT

Planta pe care nu trebuie să o ai în dormitor, conform specialiștilor, este crinul. Înainte de toate, mirosul lor puternic poate fi îmbietor, dar și deranjant. Mai ales în cazul ai o sensibilitate olfactivă ridicată, poți să dezvolta dificultăți de respirație sau chiar astm, scrie click.ro. 

Mai mult de atât, crinii provoacă iritații la nivelul pielii și al ochilor. În aceste condiții, somnul poate fi serios afectat, iar acest lucru se va resimți și în zilele următoare, când nu vei putea să-ți faci treaba din cauza oboselii.

ADVERTISEMENT

În plus, aceste flori produc polen, la care multe persoane sunt alergice, și care poate duce la mai multe afecțiuni. Dintre acestea, amintim congestia nazală, tusea și strănuturile- ce pot da serioase bătăi de cap de-a lungul zilei.

Crinii sunt un pericol și pentru animalele de companie

De asemenea, înainte să pui planta aceasta în dormitor, gândește-te bine la prietenii blănoși. Crinii pot reprezenta un adevărat pericol pentru câini și pisici. Din cauza mirosului, animalele de companie pot fi atrase să mănânce din frunze sau din flori.

ADVERTISEMENT

Însă, crinii sunt toxici și le pot provoca vărsături, diaree sau chiar pot fi otrăviți. Pe de altă parte, etilena eliberată de crini este dăunătoare și pentru celelalte flori pe care le ai în cameră, care se pot ofili.

În plus, atunci când vine vorba despre plante în dormitor, bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune că nu ar trebui să existe deloc. „Se spune că nu trebuie să fie flori. Acolo trebuie să ne punem un geam, un bibelou cu ce ține de pereche.

ADVERTISEMENT

Cea mai frumoasă plantă în casă este planta abundenței. Sunt acele plante, ele au frunzele ca bănuțul. E planta banilor. E bine să o avem și să îi punem un bănuț în pământ, chiar la rădăcina ei”, a afirmat specialista la Antena 3.

ADVERTISEMENT