Life

Planta pe care o vezi peste tot în Grecia are efecte benefice. Te poate scăpa de o problemă supărătoare

Planta care apare la fiecare pas în Grecia și care are proprietăți importante. Ajută oamenii să elimine o neplăcere serioasă.
11.07.2024 | 14:54
Planta pe care o vezi peste tot in Grecia are efecte benefice Te poate scapa de o problema suparatoare
Planta care apare la fiecare pas în Grecia și care are proprietăți importante. Ajută oamenii să elimine o neplăcere serioasă. Sursa foto: greekcitytimes.com
ADVERTISEMENT

Planta pe care o vezi peste tot în Grecia are efecte benefice. Te poate scăpa de o problemă supărătoare. Floarea perenă înflorește de primăvara până la finalul verii, este agățătoare, cu culori diverse și ornamentală.

Planta care apare la fiecare pas în Grecia și care are proprietăți importante. Ajută oamenii să elimine o neplăcere serioasă

Planta care apare la fiecare pas în Grecia și care are proprietăți importante. Ajută oamenii să elimine o neplăcere serioasă. Specialiștii spun că are efecte medicinale, pe lângă faptul că are o frumusețe incredibilă.

ADVERTISEMENT

Experții sunt de părere că ameliorează tusea uscată. Mai exact, este vorba de floarea de hârtie care are proprietăți vindecătoare pentru că are în compoziția sa compuși bioactivi, printre care se numără antocianine și flavonoide.

Aceste substanțe au acţiune antiinflamatoare. Doctorii transmit că inflamarea căilor respiratorii duce la tusea uscată, însă compușii din plantă pot ajuta la reducerea inflamației, care la rândul său calmează iritația și astfel scade intensitatea tusei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, infuzia de floare de hârtie reprezintă o sursă bună de vitamina C, fibre și antioxidanți. Mai mult decât atât, floarea care poate fi admirată în Grecia ajută la ameliorarea durerilor de gât și a problemelor respiratorii.

Taninurile și saponinele au proprietăți expectorante care sunt bune la fluidizarea secrețiilor mucoase. În plus, acestea au rolul de a facilita eliminarea lor. Flavonoidele pot contribui și la acțiunea expectorantă, relaxând mușchii netezi ai căilor respiratorii.

ADVERTISEMENT

Floarea de hârtie, descoperită de un explorator francez

Turiștii care călătoresc în insulele grecești descoperă adesea floarea de hârtie, care are denumirea științifică Bougainvillea. Originile sale sunt trasate în America de Sud, unde a fost descoperită de exploratorul francez Louis Antoine de Bougainville.

Floarea i-a ieșit în cale în timpul unei expediții în jurul lumii, care s-a desfășurat în anul 1768. Exploratorul a ajuns în atenția lumii cu această plantă care are un aspect izbitor și o rezistență remarcabilă.

ADVERTISEMENT

Mai târziu, a fost adoptată și aclimatizată în numeroase regiuni tropicale și subtropicale ale globului. Floarea a fost inclusă în familia Nyctaginaceae, planta reușind să se adapteze perfect la diverse condiții de mediu.

Se distinge prin dimensiunile impresionante, dezvoltându-se atât în înălțime, cât și în lățime. Floarea de hârtie are ramificații lungi și spinoase care necesită sprijin din partea îngrijitorilor pentru a se extinde corespunzător.

Are flori mici, albe, adesea ascunse de bracteele viu colorate, care sunt cele care atrag privirile oamenilor. Acestea dau strălucirea plantei. Floarea de hârtie poate fi roșie, portocalie, violet, roz sau galbenă. Florile propriu-zise sunt lipsite de parfum.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși