Life

Planta pe care să o pui în ciorba de văcuță ca să îi dea cea mai bună aromă. Vei impresiona pe toată lumea cu mâncarea ta

Planta care nu trebuie să lipsească din ciorba de văcuță pentru că îi dă o savoare specială. Toți cei dragi vor cere a doua porție.
26.05.2024 | 17:55
Planta pe care sa o pui in ciorba de vacuta ca sa ii dea cea mai buna aroma Vei impresiona pe toata lumea cu mancarea ta
Planta care nu trebuie să lipsească din ciorba de văcuță pentru că îi dă o savoare specială. Toți cei dragi vor cere a doua porție. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Planta pe care să o pui în ciorba de văcuță ca să îi dea cea mai bună aromă. Vei impresiona pe toată lumea cu mâncarea ta. Preparatul culinar are o varietate de legume, carne proaspătă și un gust desăvârșit.

Planta care nu trebuie să lipsească din ciorba de văcuță pentru că îi dă o savoare specială. Toți cei dragi vor cere a doua porție

Planta care nu trebuie să lipsească din ciorba de văcuță pentru că îi dă o savoare specială. Toți cei dragi vor cere a doua porție pentru că nu se vor sătura de ea. Acest fel de mâncare se numără printre preferatele românilor.

ADVERTISEMENT

Gospodinele au foarte multe rețete, în funcție de regiunea în care sunt stabilite, însă bucătarii au un secret în această privință. Chefii recomandă să se folosească de fiecare dată o leguminoasă care se găsește cu ușurință în piață și în magazine.

Mai exact, acest preparat culinar trebuie să conțină neapărat o legătură proaspătă de pătrunjel. Această plantă este cultivată pe scară largă, fiind răspândită în bucătăria europeană, americană și în cea din Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

Aparține familiei Apiaceae și poate fi recunoscută foarte ușor. Pătrunjelul care se pune în ciorba de văcuță și în alte ciorbe românești are frunze plate și o aromă foarte plăcută. Este recomandat pentru proprietățile care susțin sănătatea și bunăstarea generală.

Cum se face ciorba de văcuță cu pătrunjel

Ciorba de văcuță cu pătrunjel se face simplu, ușor și rapid. Nu este nevoie de o perioadă foarte mare în bucătărie, în fața aragazului, pentru că se fierbe singură. Pentru acest preparat este nevoie de 650 grame de carne de vită, 400 ml de suc de roșii, 150 grame de mazăre boabe.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mâncarea mai conține 3 cartofi, 2 morcovi, 2 cepe medii, 1 țelină, 1 ardei gras, 1 legătură de pătrunjel verde, ulei de măsline și sare. Legumele se spală bine și se curăță de coajă, acolo unde este cazul. Se taie în bucăți mici sau în rondele.

ADVERTISEMENT

Se ia o oală în care se pun aproximativ 4 litri de apă, împreună cu carnea de vită care a fost tăiată în prealabil în cuburi. Se lasă la fiert până când se formează spumă la suprafață, care se îndepărtează cu o spumieră.

Carnea se mai lasă la fiert pentru încă 20-30 de minute, îndepărtând constant spuma de la suprafață. Când nu se mai formează spumă deloc se adaugă în oală ceapa tocată, rondelele de morcovi și cubulețele de țelină. Se lasă pe foc pentru 20-30 de minute.

Se adaugă ardeiul gras, mazărea și cuburile de cartofi și se lasă să fiarbă circa 15 minute. Când s-au fiert legumele se pune sucul de roșii, puțină sare și uleiul de măsline. Se mai lasă să fiarbă pentru aproximativ un sfert de oră.

În momentul în care ciorba de văcuță este gata se oprește focul de la aragaz și se toacă legătura de pătrunjel verde. Se pune verdeața în oală și se acoperă totul cu un capac. Se lasă câteva minute înainte de a se servi. Poftă bună!