Life

Planta pe care trebuie s-o aibă în casă toți românii. Purifică aerul și elimină cu succes umiditatea

Floarea care nu trebuie să lipsească din nicio locuință din România. Îmbunătățește calitatea aerului și reduce excelent umiditatea.
22.06.2024 | 20:00
Planta pe care trebuie so aiba in casa toti romanii Purifica aerul si elimina cu succes umiditatea
Floarea care nu trebuie să lipsească din nicio locuință din România. Îmbunătățește calitatea aerului și reduce excelent umiditatea. Sursa foto: temu.com
ADVERTISEMENT

Planta pe care trebuie s-o aibă în casă toți românii. Purifică aerul și elimină cu succes umiditatea. Această floare suculentă este originară din Angola și specialiștii spun că are rolul de a filtra aerul dintr-o încăpere.

Floarea care nu trebuie să lipsească din nicio locuință din România. Îmbunătățește calitatea aerului și reduce excelent umiditatea

Floarea care nu trebuie să lipsească din nicio locuință din România. Îmbunătățește calitatea aerului și reduce excelent umiditatea. Se numără printre cele mai populare plante de apartament, dar se pretează bine și pentru spațiile de la birou.

ADVERTISEMENT

Sansevieria Cylindrica, cunoscută și sub numele de planta africană cu suliță sau planta șarpe cilindrică, se prezintă sub forma unei rozete de frunze cilindrice de culoare verde cenușiu. Frunzele au o grosime de 3 centimetri.

Ele pot atinge lungimea de 2 metri. Adoră să stea în razele directe ale soarelui și rezistă multă vreme fără apă. Se poate uda odată la două săptămâni pe timpul verii, în timp ce iarna procesul poate avea loc o dată pe lună.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din domeniul florar spun că este ușor de întreținut și în plus, aduce numeroase beneficii în casă. Experții în Feng Shui o preferă în aranjamente pentru că are proprietatea de a purifica aerul din locuință.

De asemenea, are rolul de a absorbi gazele nocive și praful din încăpere. Printre toxinele pe care le filtrează se numără poluanții pe bază de formaldehidă care se găsesc în covoare, mobilă, detergenți și spumă izolatoare.

ADVERTISEMENT

În plus, planta suliță ajută la menținerea unei umidități normale în atmosferă. Datorită acestor beneficii nu trebuie să lipsească din nicio casă. Floarea este unică și specială prin felul său de a fi, cu margini ondulate și nuanțe plăcute.

Planta suliță
Planta suliță. floarea care purifică aerul din casă. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik

Planta suliță, o floare care nu necesită îngrijire specială

Planta suliță este o floare care nu necesită îngrijire specială, dovadă că nu trebuie udată foarte des. E foarte important ca frunzele drepte și rigide să se usuce între udări pentru a putea atinge 2-5 metri în înălțime.

ADVERTISEMENT

Se recunoaște foarte ușor datorită frunzelor sale rotunde, netede și de culoare verde-cenușiu. Fiecare frunză are o grosime de 2,5 cm, cu dungi de culoare verde închis și un capăt terminal ascuțit. Ghiveciul trebuie poziționat în lumina soarelui.

Adoră căldura având în vedere că este originară de la tropice. Prosperă în camerele calde, în care temperaturile sunt cuprinse între 18 și 26 grade Celsius. Poate tolera fluctuații de temperaturi, însă nu trebuie să scadă sub 13 grade Celsius, relatează flowertime.ro.

Are nevoie de îngrășământ doar în perioada creșterilor active. Se îngrijește prin divizarea tufei sau prin butași de frunză. În altă ordine de idei, se găsește în toate magazinele de specialitate și chiar și în supermarketuri. Planta suliță are un preț foarte accesibil, de circa 60 de lei.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul