News

Plantații de canabis, descoperite pe malul unui râu din Bistrița-Năsăud. Patru persoane au fost reținute

03.10.2019 | 14:56
Plantatii de canabis descoperite pe malul unui rau din BistritaNasaud Patru persoane au fost retinute
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, procurorii DIICOT au reținut patru persoane acuzate că au pus bazele a două culturi de canabis pe malul estic al râului Ilișua, județul Bistrița-Năsăud. Din informațiile oamenilor legii, plantațiile aveau cel puțin patru metri înălțime.

Patru persoane au fost reținute pentru trafic de droguri

Totodată, în cadrul operațiunii demarate de DIICOT în colaborare cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Bistriţa-Năsăud şi BCCO Cluj, au fost efectuate percheziții la locuințele suspecților, persoane cu vârste cuprinse între 30 și 58 de ani. Pe numele acestora a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

ADVERTISEMENT

În fapt s-a reţinut că, în cursul anului 2019, inculpatul M.M.S. a înfiinţat, pe malul estic al râului Ilişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, două culturi de plante de canabis, ajunse la maturitate cu înălţimi de 1,50 – 4 metri, în vederea obţinerii din acestea, după recoltare şi prelucrare, a drogului de risc canabis, care ulterior urma să fie comercializat. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 30.09.2019, inculpatul M.M.S. împreună cu inculpatul S.D.R. au procedat la recoltarea parţială a culturii de canabis, pe care au transportat-o la locuinţele acestora”, au transmis reprezentanții DIICOT printr-un comunicat de presă.

Suspecții cultivau canabis și aveau un laborator indoor în locuință. Sursa foto: puterea.ro
Suspecții cultivau canabis și aveau un laborator indoor în locuință. Sursa foto: puterea.ro

Suspecții aveau un laborator indoor pentru creșterea plantelor de canbabis

La locuinţele inculpaților, procurorii au descoperit 181 de plante de canabis aflate în diferite stadii de creştere, constituite în cinci culturi outdoor. În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 40 de kilograme de masă vegetală semiuscată, 1,15 kilograme de masă vegetală uscată şi cinci kilograme de macerat de canabis.

ADVERTISEMENT

De asemenea, suspecții dispuneau de laborator indoor pentru creșterea plantelor interzise, instalaţie pentru distilarea maceratului de canabis şi obţinerea de ulei de canabis, manuale de utilizare a instalaţiilor, un uscător pentru plante de canabis, cutii de fertilizatori, răsadniţă, dar și aparat de vidat şi lipit. Potrivit anchetatorilor, la săvârșirea faptelor au participat și alți doi inculpați, reținuți la rândul lor miercuri. Cei patru urmează să fie prezentați în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.