Life

Trucul simplu care salvează plantele uscate din ghiveci. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Plantele uscate pot fi readuse la viață cu o metodă simplă și la îndemâna oricărui iubitor de flori. De acum înainte nu le vei mai arunca la coșul de gunoi.
21.02.2022 | 17:27
Trucul simplu care salveaza plantele uscate din ghiveci Ai nevoie de doar trei ingrediente
Cum salvezi o floare uscată din ghiveci. E un truc simplu cu numai trei ingrediente. Sursa foto: acasa.ro
ADVERTISEMENT

În momentul în care o floare dă semne că își pierde din esență și este la un pas de uscare e bine să ții cont de un truc ideal care te va ajuta să o „învii”.

Pentru a reda viața unei plante care nu mai are mult de trăit ai nevoie doar de trei ingrediente, pe care cu siguranță le ai deja în gospodărie.

ADVERTISEMENT

Acest truc genial și deloc complicat îți va păstra toate florile din ghiveci intacte și nu va mai trebui să cumperi altele pentru a le înlocui pe cele vechi.

Cum salvezi o floare uscată din ghiveci. E un truc simplu cu numai trei ingrediente

Conform avantaje.ro, cele trei ingrediente necesare pentru acest truc perfect pentru florile tale sunt: coaja de la o banană, o jumătate de cană de zaț de cafea și coaja de la două ouă.

ADVERTISEMENT

Toate acestea se pun într-un mixer în care se mai adaugă puțină apă pentru a se forma o compoziție uniformă. Se mixează foarte bine până la formarea unei paste.

Soluția obținută este folosită pentru udarea pământului. În foarte puțin timp vei vedea cum planta din ghiveci revine la viață datorită nutrienților din cele trei ingrediente.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cojile de banane sunt benefice pentru pământ și ajută florile să crească mai mari și mai viguroase. Tot ce trebuie să faci este să le lași la uscat și apoi să le fărămițezi bine.

Praful obținut după macerarea bananelor se amestecă cu pământul de flori, în felul acesta mineralele fiind perfecte pentru solul plantelor tale.

ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru florile și plantele din ghiveci

Unul dintre cele mai importante sfaturi când vine vorba de planetele de apartament este să nu fie udate foarte des. Umezeala în exces poate stresa planta și rădăcinile pot fi serios afectate.

Indicat ar fi să uzi florile din ghiveci o dată pe săptămână. În felul acesta planta are timp să se odihnească și să respire înainte de a fi udată din nou.

Totodată, e foarte bine să folosești un fertilizator organic, eventual un îngrășământ cu eliberare treptată. Merge de minune să adaugi un strat de 8-10 cm de mulci care lasă pământul umed și hrănește rădăcinile.

ADVERTISEMENT
Tags: