Life

Plantele care fac minuni în casă. Purifică aerul și îndepărtează mucegaiul

Aceste plante fac minuni pentru casa. Sunt benefice pentru sănătate, purifică aerul și pot chiar să te scape de mucegai.
16.05.2023 | 15:08
Plantele care fac minuni in casa Purifica aerul si indeparteaza mucegaiul
Plante pe care este bine să le ai în casă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Unele plante pot să facă minuni odată ce le pui în casă. Pe lângă faptul că vor da un aspect aparte locuinței și te vor ajuta să obții o ambianță plăcută, pot fi extrem de benefice și pentru sănătate.

Plante care fac minuni pentru casă și sănătate

Plantele nu sunt doar de decor, ci pot avea foarte multe efecte benefice.. Unele sunt mai pretențioase atunci când vine vorba de îngrijire, iar cu altele trebuie să ai mare grijă pentru că pot duce la alergii și iritații, însă există și plante care fac minuni în casă.

ADVERTISEMENT

În anii 1980, un studiu realizat de NASA (Agenţia Spaţială Americană) în colaborare cu Associated Landscape Contractors of America a scos la iveală că anumite plante au capacitatea de a purifica aerul.

De pildă, iedera englezească oferă prospețime în încăperea în care este pusă și ajută persoanele care suferă de astm sau se confruntă cu alergii. În plus, are capacitatea de a îndepărta formaldehida, mucegaiul, precum și benzenul care se găsește în diferite materiale și detergenți.

ADVERTISEMENT

Și crizantema, pe lângă faptul că are un miros îmbietor, elimină amoniacul și benzenul- care, de altfel, poate fi cancerigen. În dormitor este recomandat să ai gerberă, deoarece purifică aerul și este de mare ajutor dacă te confrunți cu tulburări ale somnului.

Aloe Vera nu este degeaba supranumită elixirul tinereții și planta miracol. Efectul său echivalează nouă filtre biologice de aer. Ficusul se află și el pe listă, deoarece eliberează un conținut crescut de oxigen.

ADVERTISEMENT

Această plantă este ușor de întreținut, iar frunzele sale groase, mereu verzi, vor da un aspect aparte încăperii în care este așezat și te va face să te simți mai aproape de natură. Ai grijă, însă, dacă îl uzi prea mult se poate ofili.

Feriga este una dintre cele mai eficiente plante

În categoria plante care îți sunt de mare ajutor în casă se încadrează și feriga. Aceasta este una dintre cele mai eficiente atunci când vine vorba de filtrarea aerului și contribuie la creșterea nivelului de oxigen. În plus, ține la distanță mucegaiul, xilenul și formaldehida.

ADVERTISEMENT

Dracena este o altă plantă de interior, cunoscută mai ales pentru faptul că este rezistentă și nu necesită o îngrijire aparte. Nu are nevoie de multă lumină și absoarbe din aer benzenul și substanțele volatile din vopseluri și adezivi, scrie adevărul.ro. 

ADVERTISEMENT