Life

Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase

Care sunt florile de apartament ce nu au nevoie de foarte multă lumină naturală. Se dezvoltă cel mai bine în zonele cu umbră.
25.05.2024 | 13:20
Plantele de apartament pe care trebuie sa le feresti de soare Le merge cel mai bine in locuri intunecoase
Care sunt florile de apartament ce nu au nevoie de foarte multă lumină naturală. Se dezvoltă cel mai bine în zonele cu umbră. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Plantele de apartament pe care trebuie să le ferești de soare. Le merge cel mai bine în locuri întunecoase. Specialiștii în domeniul florar recomandă foarte multe flori care se adaptează de minune în spațiile interioare.

Care sunt florile de apartament ce nu au nevoie de foarte multă lumină naturală. Se dezvoltă cel mai bine în zonele cu umbră

Care sunt florile de apartament ce nu au nevoie de foarte lumină naturală. Se dezvoltă cel mai bine în zonele cu umbră, fără să aibă nevoie de o îngrijire specială. Experții recomandă o listă întreagă de plante.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele care se adaptează excelent în locurile întunecoase este Crinul Păcii, denumit de specialiști Spathyphylum. Acesta se dezvoltă bine în spații închise, nu are nevoie de căldură și nici nu trebuie să se ude foarte des.

O altă plantă care este ideală pentru spațiile cu umbră este Daracaena sanderiana (bambusul norocos). Lumina soarelui nu trebuie să bată direct în frunzele sale, motiv pentru care trebuie mutat în locurile umbrite ale casei.

ADVERTISEMENT

În apartament se dezvoltă extraordinar de bine, în zonele întunecate, și Anthurium – Floarea Flamingo. Planta, care este originară din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud, este foarte populară printre cei care stau în apartamente.

Pasionații de flori trebuie să o păstreze în spații închise, în care nu bate soarele direct. Experții o recomandă pentru că aceasta crește foarte bine dacă este poziționată în spații fără lumină naturală. În felul acesta rezistă mai mult timp verde.

ADVERTISEMENT

Rezistentă și ușor de întreținut, Floarea Flamingo cucerește oamenii datorită frumuseții sale. Floarea este asemănătoare cu o inimă cerată, numită spată, care este de regulă de culoare roșie. Planta mai poate fi albă sau roz.

Flori care se dezvoltă perfect la umbră, în casă

Printre florile care se dezvoltă perfect la umbră, în casă, se află și Maranta leuconeura, cunoscută drept planta de rugăciune. Această plantă tropicală iubește spațiile întunecate din apartament pentru că lumina soarelui îi arde frunzele.

ADVERTISEMENT

Trebuie să primească lumina indirectă, ocazional. Palmierul Areca (Dypsis lutescens) reprezintă o altă plantă de apartament care rezistă fără nicio problemă în locurile întunecate. Nu necesită o îngrijire specială, însă frunzele sale trebuie șterse de praf din când în când.

Begonia semperflorens, denumită și Begonia ceara, este o plantă mică, colorată și frumoasă care se adaptează perfect în locurile cu umbră din casă. Adoră zonele întunecate, motiv pentru care lumina soarelui nu trebuie să bată direct în ea.

ADVERTISEMENT