Sport

Planul Barcelonei pentru a-l ”fura” pe Messi de la PSG! Trei vedete ale catalanilor, sacrificate pentru revenirea argentinianului

Lionel Messi are un start de sezon fabulos la PSG, însă Barcelona nu a renunțat la ideea de a-l readuce ”acasă” și a făcut un plan pentru acest lucru.
30.09.2022 | 09:30
Planul Barcelonei pentru al fura pe Messi de la PSG Trei vedete ale catalanilor sacrificate pentru revenirea argentinianului
Lionel Messi are un start de sezon fabulos la PSG, însă Barcelona nu a renunțat la ideea de a-l readuce ”acasă” și a făcut un plan pentru acest lucru. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul argentinian mai are un an de contract pe Parc des Princes, dar există și o clauză prin care poate rămâne până în 2024. Însă, Messi a spus în mai multe rânduri că visul său este să se întoarcă într-o zi la Barca.

Lionel Messi ar putea să o părăsească pe PSG pentru o revenire la Barcelona

Deși a fost deranjat de modul în care Joan Laporta a decis să se despartă de el în vara lui 2021, Lionel Messi a lăsat o portiță deschisă pentru o posibilă revenire la Barcelona. Iar PSG ar trebui să se teamă că îl poate pierde la fel de ușor cum l-a și luat.

ADVERTISEMENT

Conform publicației engleze Daily Mail, catalanii pun la punct un plan prin care să-l readucă pe argentinian pe Camp Nou. Și asta în ciuda problemele financiare cu care clubul se confruntă din perioada când președinte era Josep Maria Bartomeu.

În acest moment, totalul salariilor încasate de fotbaliștii Barcelonei se ridică la aproximativ 560 de milioane de euro anual, însă catalanii vor să reducă din această sumă aproximativ 200 de milioane de euro,. Totul pentru a-l putea înregistra pe Messi.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, mai mulți jucători cu venituri importante ar urma să părăsească echipa la finalul sezonului. Printre numele vehiculate sunt cele ale veteranilor Gerard Pique, Sergio Busquets și Jordi Alba.

Messi nu-l mai vrea pe Pique la Barcelona

Mai mult, presa spaniolă a scris despre faptul că una dintre condițiile pe care Lionel Messi le-a pus pentru a începe discuțiile despre o posibilă revenire la Barcelona ar fi ca gruparea catalană să se despartă de Pique.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Marc Marba a dezvăluit că argentinianul nu va accepta să se întoarcă pe Camp Nou, atât timp cât fundașul se va afla în lotul lui Xavi sau va îndeplini vreo funcție în cadrul clubului.

Relația dintre cei doi fotbaliști s-a răcit în momentul în care Pique i-ar fi transmis lui Laporta să nu-i prelungească înțelegerea argentinianului pentru că Barca se va descurca și fără el. După ce această informație a apărut în presă, Messi și Pique nu și-au mai vorbit.

ADVERTISEMENT

După un prim sezon dezamăgitor în tricoul lui PSG, Lionel Messi a ”explodat” în actuala stagiune, redevenind jucătorul decisiv care era și la Barcelona. Mai mult, el a preluat frâiele vestiarului și încearcă să aplaneze conflictul dintre Kylian Mbappe și Neymar.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Nice: 1,83 este cota pentru “total goluri Nice: peste 0,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT