Sport

Planul de recuperare al Simonei Halep după accidentarea de la Roma! Ce obiectiv şi-a stabilit. Exclusiv

Simona Halep face primii paşi pentru recuperarea după accidentarea suferită la Roma, iar FANATIK a aflat planul sportivei.
19.05.2021 | 08:16
Planul de recuperare al Simonei Halep dupa accidentarea de la Roma Ce obiectiv sia stabilit Exclusiv
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a accidentat în turul 2 al turneului WTA Roma, iar prezenţa la Roland Garros stă sub semnul întrebării. Românca a efectuat câteva investigaţii medicale la o clinică din Germania şi şi-a stabilit planul de recuperare.

Care este planul de recuperare al Simonei Halep după accidentarea de la Roma

FANATIK a aflat că Simona Halep va începe de miercuri recuperarea, iar planul ei să fie aptă pentru turneul de la Wimbledon. Astfel, numărul 3 WTA vrea să facă două sesiuni de recuperare pe zi, în loc de doar una singură.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, şansele Simonei Halep să participe la Roland Garros sunt minime, ceea ce ar însemna să piardă primul turneu de Mare Şlem din cauza unei accidentări. O premieră pentru sportiva de 29 de ani.

În planul Simonei Halep se află şi participarea la turneul olimpic de la JO Tokyo 2021, unde îşi doreşte să ajungă în vârf de formă, după ce la ediţia din 2016, de la Rio de Janeiro, s-a retras din cauza problemelor provocate de Virusul Zika.

ADVERTISEMENT

“Vreau să spun un mare mulțumesc echipei de la Alta Klinik pentru că ieri au avut o grijă atât de mare de mine, și bineînțeles medicului meu de cursă lungă, Ștefan Irimia, care are grijă de sănătatea mea încă din 2008. Pași importanți pe drumul spre recuperare”, a fost mesajul Simonei Halep după vizita la clinica din Germania.

Cum s-a accidentat Simona Halep la WTA Roma

Simona Halep s-a accidentat în setul secund al meciului cu Angelique Kerber, când românca era în avantaj pe tabelă, scor 6-1, 3-3. La o fază banală, constănţeanca a resimiţit dureri la gamba piciorului stâng şi a fost obligată să se retragă.

ADVERTISEMENT

După ce a efectuat un RMN, Simona Halep a anunţat că a suferit o mică ruptură musculară şi părea că totul va fi bine, iar participarea la Roland Garros părea posibilă. Daniel Dobre, revenit de curând în staff-ul numărului 3 WTA, a susţinut că pauza recomandată este una mai mare.

“Primul diagnostic nu arată destul de bine. Este o ruptură destul de mare, de peste 2 cm, între 2 și 3 cm e ruptura musculară. De la Roma i-au prognosticat 4 săptămâni pentru revenirea totală. Roland Garros este foarte aproape, sunt două săptămâni și mai mult ca sigur că nu va juca”, spunea recent Daniel Dobre.

ADVERTISEMENT

Ce probleme medicale a mai avut Simona Halep în 2021

La Australian Open, Simona Halep a avut din nou probleme la spate, ca mai apoi să se retragă de la turneele WTA Doha şi WTA Dubai. La Miami, românca a fost lovită de dureri la umăr, care au obligat-o să stea rateze duelul România – Italia din “Billie Jean King Cup”.

De altfel, durerile de umăr au împiedicat-o să joace la cel mai înalt nivel la WTA Sttutgart. La turneul din Germania, Simona Halep a fost nevoit să servească mai încet şi s-a oprit în semifinale, unde a fost eliminată de Aryna Sabalenka.

Dacă va rata turneul de la Roland Garros, Simona Halep va pierde punctele obţinute la ediţia din 2020, când a fost eliminată de Iga Swiatek în optimile de finală. În toamna anului trecut, sportiva din Polonia a învins-o fără drept de apel, scor 6-1, 6-2.

ADVERTISEMENT