Planul de vis pentru Dinamo! Organigrama plină de “grei”: Nicolae Badea – acţionar, Ion Ţiriac şi Ionuţ Lupescu – preşedinţi! Lucescu şi Dinu, în conducere! EXCLUSIV

EXCLUSIV FANATIK
Claudiu Ilie   
în Dinamo
15/12/2019, 14:48
Planul de vis pentru Dinamo! Organigrama plină de “grei”: Nicolae Badea – acţionar, Ion Ţiriac şi Ionuţ Lupescu – preşedinţi! Lucescu şi Dinu, în conducere! EXCLUSIV EXCLUSIV FANATIK
Planul de vis pentru Dinamo! Organigrama plină de "grei": Nicolae Badea - acţionar, Ion Ţiriac şi Ionuţ Lupescu - preşedinţi

În toată nebuloasa din „Ștefan cel Mare”, cu uite Negoiță, nu e Negoiță, Nicolae Badea poate fi luminița de la capătul tunelului. Alături de „nume grele” din peisajul „alb-roșu”. La Dinamo, Moş Crăciun ar putea să vină după Sărbători.

Presiuni pentru revenirea lui Nicolae Badea la Dinamo

Ionuţ Negoiţă a anunţat în repetate rânduri că vrea să vândă clubul şi este dispus să cedeze pachetul majoritar pentru 1 leu în cazul în care există un om dispus să investească la club. Iar din informaţiile FANATIK, se fac mari presiuni pe Nicolae Badea să revină la Dinamo.

Suporteri, parteneri de afaceri, oameni din staff şi chiar jucători îl sună pe Badea în încercarea de a-l convinge să revină la conducerea clubului. Omul de afaceri nu este încă hotărât dacă vrea să investească la Dinamo, însă în cazul în care decide să revină la cârma echipei are un plan de… Champions League!

Băncile sunt gata să-l împrumute pe noul fost acționar principal

Nicolae Badea este dorit la conducerea clubului şi de o mare parte a fanilor, dar şi de potențiali parteneri de afaceri. FANATIK a aflat că există chiar şi bănci gata să îi acorde împrumuturi în cazul în care are nevoie de bani pentru a investi la clubul „alb-roşu”, având siguranţa că Nicolae Badea este un om solvabil şi că un business cu el ar aduce numai avantaje.

Iar omul de afaceri are planuri mari în cazul în care se hotărăşte să revină în fruntea „haitei”. Badea a creionat noua conducere a clubului şi obiectivul nu poate fi decât eternul vis al dinamoviştilor: UEFA Champions League.

Ţiriac, Lupescu, Prunea, Mircea Lucescu și Cornel Dinu, în conducerea lui „New Dinamo”

Iar noua conducere a lui Dinamo ar fi una de mare forţă. Cu Nicolae Badea acţionar principal, din organigrama clubului vor face parte „nume grele” din sportul românesc precum Ion Ţiriac, Mircea Lucescu, Ionuţ Lupescu sau Florin Prunea. Antrenorul ar urma să fie unul dintre tinerii din „noul val”, ales de Mircea Lucescu şi care să aibă o relaţie strânsă cu „Il Luce”.

Noua organigramă a clubului după planurile lui Nicolae Badea

 • Nicolae Badea – acţionar majoritar
 • Ion Ţiriac – preşedintele Consiliului de Administraţie
 • Ionuţ Lupescu – preşedintele clubului
 • Florin Prunea – director general
 • Mircea Lucescu – manager general
 • Cornel Dinu – Senior consilier de imagine

Cu ce se ocupă acum oamenii doriţi de Badea în fruntea „haitei”

Este un plan ambiţios al fostului acționar principal din perioada 1999-2013, care vrea să aducă în conducerea clubului unii dintre cei mai mari conducători din sportul românesc, cu o vastă experienţă în zona tehnică şi administrativă. Cu ce se ocupă acum, însă, oamenii doriţi de Badea în conducerea lui Dinamo?

 • Ion Ţiriac – cel mai bogat român, cu o avere estimată de 1,2 miliarde de dolari, este preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.
 • Ionuţ Lupescu – după ce a pierdut alegerile FRF din 2018 s-a întors la UEFA într-un nou proiect pe partea tehnică.
 • Florin Prunea – managerul general al clubului Dinamo în acest moment ar urma să rămână în cadrul clubului, însă pe poziţia de director general.
 • Mircea Lucescu – liber de contract, are timp să se bucure din plin de succesul lui Răzvan Lucescu, antrenor la Al-Hilal, în Liga Campionilor Asiei. Cel mai titrat antrenor român este dorit, însă, insistent şi de Rapid în conducerea clubului.
 • Cornel Dinu – administrator delegat la Dinamo, onorific, ar urma să gestioneze imaginea clubului pe toată plaja mass-media

Dinamo, 12 trofee cu Nicolae Badea la conducere

Nicolae Badea a fost timp ce 14 ani numărul 1 în administrația lui Dinamo, între 1999 şi 2013, când a vândut clubul lui Ionuţ Negoiţă. În mandatul său de 14 ani, „câinii” au cucerit 12 trofee: 4 titluri de campioni, 6 Cupe şi 2 Supercupe.

De la preluarea clubului de către Ionuţ Negoiţă, în 2013, Dinamo a mai luat un singur trofeu: Cupa Ligii României, în 2017. Acum, echipa este pe locul 9 şi perspectivele de a prinde play-off-ul sunt din ce în ce mai mici. Asta după ce echipa din Șoseaua „Ştefan cel Mare” a ratat top 6 în ultimele două sezoane.

Sigla şi palmaresul, deţinute de Nicolae Badea?

Ionuţ Negoiţă este nerăbdător să scape de „povara” Dinamo, însă până acum toate tratativele au eşuat şi se pune întrebarea ce vinde, de fapt, actualul acționar principal? Ciprian Stoica, juristul lui CS Dinamo, a dezvăluit că palmaresul, culorile și stema aparțin de fapt Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, deținută de Nicolae Badea.

Conform lui Stoica, Ionuţ Negoiţă ar deţine doar lotul de jucători, ce a mai rămas din baza de la Săftica, gajată și „hăcuită” de Ionuț Negoiță, şi autocarul, trecut și acesta pe altă firmă decât SC Dinamo 1948 SA. Mai mult, asociaţia lui Nicolae Badea deţine şi 7% din amintita SC Dinamo 1948 SA, societatea patronată de Ionuţ Negoiţă.

„Poate va reveni domnul Badea. Dânsul este foarte puternic, e o forţă. Poate se răzgândeşte şi revine la Dinamo, mai ales că are capacitatea de a strânge în jurul lui foarte mulţi oameni potenţi şi ar putea reda strălucirea clubului Dinamo” – Ion Marin

„Dacă fiecare suporter ar aduce 50 de lei pe lună, sau 20 de lei pe lună, dacă ar renunța la două pachete de țigări, ar ajuta clubul, nu ar mai fi acest club un cal de bătaie” – Ionuţ Negoiţă

 • 90 de milioane de euro era estimarea averii lui Nicola Badea în 2018, conform Top 300 din revista „Capital”, în timp ce a lui Ionuț Negoiță urca la 100 de milioane
 • 12 trofee are Dinamo cu Nicolae Badea la conducere (199-2013)
 • 1 trofeu are Dinamo în „era” Ionuţ Negoiţă (Cupa Ligii 2017)
 • 93% din acţiunile lui Dinamo sunt deţinute de Ionuţ Negoiţă
 • 1 leu a cerut Negoiţă pentru pachetul majoritar de la Dinamo
Închide ×