Fotbal international

Planul FIFA în plină pandemie de coronavirus! Transferurile ar putea să fie libere până la finalul anului

28.03.2020 | 13:55
Planul FIFA in plina pandemie de coronavirus Transferurile ar putea sa fie libere pana la finalul anului
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus care a lovit omenirea obligă şi forul mondial al fotbalului să îşi revizuiască anumite strategii. FIFA are în proiect o schimbare a regulamentului de transferuri pentru acest an.

FIFA lasă transferurile libere până la final de an

Concret, pentru a veni şi în ajutorul cluburilor, care după ce va trece pericolul COVID 19 vor dori să îşi facă planurile în vederea noului sezon, dar şi a jucătorilor care vor să schimbe culorile unei echipe cu cele ale altei echipe, FIFA e pregătită să vină cu o soluţie salvatoare.

ADVERTISEMENT

Concret, din momentul în care fotbalul va putea fi reluat şi se vor încheia actualele ediţii de campionat să lase libertate pentru efectuarea transferurilor până la sfârşitul anului, fără nici o zi de pauză.

Ar putea salva multe cluburi

O asemenea iniţiativă ar putea fi de-a dreptul salvatoare pentru multe cluburi. Asta pentru că vor avea posibilitatea, pe parcurs ce se derulează viitorul sezon să vadă ce probleme există în lot şi să le repare din mers.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte poate reprezenta o mană cerească pentru un club la care apar serioase probleme financiare şi pentru a rezolva problema poate vinde imediat un jucător, nu trebuie să aştepte până în iarnă, când situaţia se poate agrava.

Se aşteaptă să scadă preţurile jucătorilor

Totodată, urmare a acestei pandemii, FIFA se aşteaptă ca preţurile de pe piaţa transferurilor să fie mult mai joase decât până acum, atât ca şi cerere, dar şi ca ofertă.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că oprirea activitităţii o perioadă de timp a produs invariabil probleme serioase tuturor cluburilor, inclusiv celor mari, obligate să găsească formule care să le permită să iasă cât mai puţin şifonate financiar din această situaţie.

Fiecare club îşi poate face strategia

Astfel sumele uriaşe pregătite pentru transferurile unui Neymar, Jadon Sancho, Paul Pogba şi alte staruri despre care se scrie şi se zvoneşte că vor schimba în vară domiciliile ar putea fi înlocuite de valori de mercato mult mai joase.

ADVERTISEMENT

Desigur, în funcţie de forţa financiară a fiecărui club, acesta va avea libertatea de a accepta sau respinge o ofertă făcută la o sumă sub ceea ce urma să primească înainte de pandemie, dar FIFA opinează că multe vor accepta noile condiţii.

ADVERTISEMENT
Tags: