Fotbal intern

Planul LPF pentru revenirea fanilor în tribune: „Cu spectatori în play-off!” Merge la CNCD dacă Raed Arafat refuză. Exclusiv

24.02.2021 | 18:12
Planul LPF pentru revenirea fanilor in tribune Cu spectatori in playoff Merge la CNCD daca Raed Arafat refuza Exclusiv
ADVERTISEMENT

O delegație din partea LPF, în frunte cu juristul Justin Ștefan, s-a întâlnit miercuri cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Subiectul principal de discuție a fost revenirea fanilor în tribune la competițiile sportive. Ministrul și-a oferit întreg sprijinul, dar autoritățile evită momentan să înainteze o dată pentru eliminarea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretar general al LPF, este hotărât să forțeze mâna autorităților. A explicat pentru FANATIK că se fac demersuri pentru ca fanii să poată să revină în tribune încă de la începutul lunii aprilie. Obiectivul ar fi ca toate meciurile din play-off să se joace cu spectatori.

Eduar Novak susține revenirea fanilor în tribune! Mai trebuie aprobări de la Ministerul Sănătății și de la Raed Arafat

“Ne-am dorit foarte mult să obținem o dată la care se pot redeschide stadioanele. Este un anunţ pe care foarte multă lume îl aşteaptă. Dar autorităţile nu au fost încă pregătite să îşi asume o dată. Totuşi, noi avem un plan foarte clar. S-a discutat despre luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Eu vreau chiar să vorbim despre prima parte a lunii aprilie. În această perioadă lucrăm la un cadru de reguli pentru ca revenirea fanilor în tribune să se facă fără riscuri. Vom merge apoi la domnul Arafat pentru a obține acordul. Avem ca obiectiv ca toate meciurile din play-off să se joace cu spectatori”, a declarat Justin Ștefan pentru FANATIK.

Justin Ștefan este convins că fanii au tot dreptul să revină în tribune. Au fost eliminate foarte multe restricții și deja sunt permise diferite activități culturale, inclusiv în spațiu închis. Un refuz pentru sport ar fi un caz de discriminare, este convins Ștefan.

ADVERTISEMENT

Justin Ștefan spune că LPF s-ar putea adresa la CNCD dacă fanii nu vor fi lăsați în tribune: “E discriminare”

“Trebuie să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii. Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia

În cazul în care nu vom primi o aprobare, ne vom adresa la CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Pentru că ar fi chiar o discriminare, în condițiile în care foarte multe activități culturale au putut fi reluate. Nu este corect ca sportul să meargă după aceleași restricții care erau în starea de urgență”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu România – Germania, partidă programată pentru 28 martie, în preliminariile Campionatului Mondial

Etapa 30, ultima programată înainte de intrarea în play-off, este programată să se dispute pe 10 aprilie. Iar faza play-off ar urma să ia startul doar o săptămână mai târziu. Și FRF face demersuri pentru revenirea fanilor în tribune.

Răzvan Burleanu a precizat că partida România – Germania, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, ar putea să se dispute cu spectatori. La 30% din capacitatea permisă pe Arena Națională. România – Germania se joacă pe 28 martie 2021.

ADVERTISEMENT