Hagi ştie cum să redreseze fotbalul românesc: “În patru ani faci bombă nucleară”

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal intern
30/03/2018, 00:41
Hagi ştie cum să redreseze fotbalul românesc: “În patru ani faci bombă nucleară”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Transformarea suferită de cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor, Gică Hagi, într-un strateg absolut senzaţional, capabil să construiască de jos până la vârful piramidei, începând de la copii şi juniori pentru a obţine rezultate la seniori. Hagi este astăzi cel mai benefic exemplu pentru cei care înţeleg că nu poţi pretinde rezultate şi nu poţi face performanţă dacă nu te ocupi serios de ceea ce este la baza piramidei.

Ne aflăm într-o evidentă perioadă de recul a fotbalului românesc, după izbânzile de poveste ale Generaţiei de Aur condusă tocmai de Gică Hagi. Însă Regele ştie care ar fi pârghiile care trebuiesc ascesate ca nivelul fotbalului românesc să urce şi să atingă cote tot mai înalte.

Ce vrea Hagi să vadă la candidaţii pentru alegerile FRF

“Am 10 puncte pentru dezvoltarea fotbalului românesc. Toate sunt legate şi de administraţie, şi de finanţare, de tot. De unde pleci şi unde vrei să ajungi, trebuie să ştii exact. Sunt puncte cheie, fundamentale, de dezvoltare. Asta vreau să văd la candidaţii pentru alegerile FRF.
 
Să avem o lege a sportului, să fie finanţare ca lumea. La noi nimeni nu dă un leu la Academii. Toate echipele sunt obligate să aibă Centru de copii şi juniori. Dar nu avem un leu finanţare. Eu zic şi nimeni nu mă ascultă. Noi formăm jucătorii, naţionalele doar selectează. Dacă noi producem, dacă formăm bine, naţionalele o să aibă rezultate. Dacă noi nu producem, nu o să fie nici rezultate. E simplu. Tu, ca Federaţie, doar îi alegi pe cei mai buni, prin intermediul selecţionerilor. Aşadar, trebuie să ne ajute pe noi, cluburile, să ne fie mai bine. Eu cred că Ionuţ asta le spune celor care votează. Merge prin ţară şi cred că ăsta e discursul lui: “veniţi lângă mine pentru că o să ne fie mai bine”. El, dacă a venit în ţară, asta vrea să facă, sunt convins. 
 
“Unde au dispărut spectatorii? Păi noi nu le mai oferim nimic oamenilor. Avem stadioane, să se simtă confortabil? Uitaţi-vă la Craiova, oamenii ăia iubesc echipa şi sunt lângă ea. Şi pentru că au un stadion superb. Eu, la 5 ani, săream gardul şi mă duceam pe stadion la Farul. Era mereu plin. Unde au dispărut oamenii aceia? Nu au dispărut, dar trebuie să le oferi condiţii şi spectacol în teren. În România s-au redus echipele. Nu există finanţare? Păi de ce mai vrem preşedinte? Să se ducă la Guvern, să bată la uşă. Că de aceea e cel mai puternic om în fotbal. Pentru ce ai venit la FRF? Stai toată ziua la Minister, luptă-te pentru noi. Asta înseamnă parte administrativă”
Închide ×