News

Planul lui Liviu Dragnea pentru moneda națională. Ce proiect de lege va fi depus la Parlament

25.05.2019 | 12:26
Planul lui Liviu Dragnea pentru moneda națională. Ce proiect de lege va fi depus la Parlament
Dragnea vrea ca toate contractele să fie în lei. Sursa foto: Romaniatv

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, vine cu o propunere menită să „întărească moneda națională”. Este vorba despre introducerea unei noi prevederi prin care, în țara noastră să se discute doar despre prețuri în lei.

Anunțul lui Liviu Dragnea în privința monedei naționale

În cadrul emisiunii DC News Live, liderul social-democraților a anunțat că intenționează să depună în Parlament această propunere de lege, pentru ca țara noastră să se raporteze, în cel mai scurt timp, numai la moneda națională.

O să introducem o prevedere pentru ca în România să se discute despre preţuri în lei. Ca să întărim moneda naţională asta vom face în perioada următoare. Toate trazancţiile se fac în euro. Asta e o păcăleală. Da, sunt nişte reglementări. Le-am stabilit. Urmează chiar în perioada următoare. Noi am făcut acel program, foaie de parcurs de aderare la zona euro care e importantă pentru România, dar până atunci noi nu avem moneda naţională euro. Vrem ca toate contractele din România care se semnează să fie redactate în moneda naţională, adică în lei. Noi nu putem vorbi despre contracte în euro, atâta timp cât avem ca moneda naţională leul. Atunci de ce nu vorbim despre contracte în yeni” , a declarat Liviu Dragnea.

Moneda națională a României. Sursa foto:ecopolitica.ro
Moneda națională a României. Sursa foto:ecopolitica.ro

Liderul PSD vrea ca toate contractele să fie în lei

Totodată, Dragnea a precizat că toate contractele încheiate în țara noastră ar trebui făcute doar în moneda națională, pledând în același timp pentru introducerea unor sancțiuni penale în cazul dublului standard.

Eu spun de foarte mult timp că în România se comercializează de către multinaționale hrană stricată. Începe să se dovedească că așa este. (…) Ce fac aceste mari lanțuri de magazine? În Occident pun carne proaspătă, pește proaspăt, legume proaspete pentru că cei de acolo trebuie să mănânce sănătos și ce nu se vinde pun la congelat. Ulterior, caută piețe unde să le plaseze și de obicei găsesc în România. Ceea ce am aflat de curând este că respectiva carne trimisă în România este deja stricată când se trimite la noi. Noi nu mai acceptăm așa ceva. Vom adopta toate măsurile necesare, de o duritate maximă pentru ca toți cei care să pedepsească acest dublu standard” , a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri