News

Planul lui Liviu Dragnea pentru oierit. Ce le-a promis acesta ciobanilor

19.05.2019 | 18:00
Planul lui Liviu Dragnea pentru oierit Ce lea promis acesta ciobanilor
ADVERTISEMENT

Prins în turneul său electoral, Liviu Dragnea și-a făcut timp să se vadă cu ciobanii din Sibiu și le-a vorbit despre măsurile pe care partidul vrea să le ia pentru oierit. Președintele PSD susține că este deja pe hârtie un program pe termen scurt și mediu pentru ca oieritul să redevină ceea ce a fost cândva în România.

Liviu Dragnea și Petre Daea se luptă pentru ciobanii români

Dragnea nu a mers singur în Poiana Sibiului, ci a fost însoțit de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Cei doi au vorbit cu ciobanii, le-au ascultat revendicările și au notat toate schimbările necesare pentru înlesnirea activității din domeniul oieritului. Dragnea a avut parte de o mare surpriză când s-a văzut cu ciobanii.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a mărturisit că a fost plăcut surprins să vadă că și tinerii vor să continue tradiția oieritului, una de sute de ani în România, doar că au nevoie de sprijin. Unul din primii pași pe care Dragnea l-a anunțat a fost punerea în lucru a programului pentru lână și înființarea Casei Române de comerț care preia toate problemele ciobanilor, și nu numai.

Liviu Dragnea, în periplul său electoral la Poiana Sibiului. Sursa foto: ecopolitic.ro

Ce rol va avea Casa Română de Comerț

Ministrul Agriculturii și Liviu Dragnea vor să crească efectivele de oi din țară, să acorde subvenții de doi lei pe kilogramul de lână și să înființeze mai multe spălătorii de lână. Casa Română de Comerț va avea și ea un rol covârșitor. Aceasta se va ocupa de centrele de preluare și de prelucrare ale produselor rezultate din oierit și de centrele de îngrășare.

ADVERTISEMENT

”Vreau sa le mulțumesc acestor români minunați pentru că ne-au primit în casa lor, la masa lor, în familia lor și ne-au ajutat să înțelegem și mai bine ce nevoi au. Le-am promis că vom reveni ca să vedem rezultatele măsurilor pe care le-am gândit împreună”, a declarat Liviu Dragnea, notează ecopolitic.ro.