Sport

Planul lui Real Madrid pentru a-i opri pe Erling Haaland și Kevin De Bruyne. Ce surpriză pregătește Carlo Ancelotti

Erling Haaland și Kevin De Bruyne le dă frisoane celor de la Real Madrid înaintea semifinalei de Champions League, dar ”galacticii” au un plan pentru a-i bloca pe cei doi.
09.05.2023 | 15:12
Planul lui Real Madrid pentru ai opri pe Erling Haaland si Kevin De Bruyne Ce surpriza pregateste Carlo Ancelotti
Erling Haaland și Kevin De Bruyne le dă frisoane celor de la Real Madrid înaintea semifinalei de Champions League, dar ”galacticii” au un plan pentru a-i bloca pe cei doi. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Campioana din Premier League este cotată cu prima șansă la câștigarea trofeului, în ciuda faptului că în semifinale va întâlni Real Madrid, echipa care a eliminat-o anul trecut în aceeași fază și apoi s-a impus și în finală.

Real Madrid a făcut planul pentru a-i bloca pe Erling Haaland și Kevin De Bruyne

Manchester City a arătat o formă de excepție în ultima perioadă, iar acest lucru a creat o stare de anxietate la Real Madrid. Antrenorul Carlo Ancelotti a înțeles că piesele grele ale lui Pep Guardiola sunt Erling Haaland și Kevin De Bruyne și pregătește un plan pentru a-i anihila pe cei doi.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, mijlocașul belgian este văzut creierul ”cetățenilor” și Real va fi obligată să blocheze toate acțiunile acestuia. În încercarea de a-l stopa pe De Bruyne să-și facă jocul, tehnicianul madrilenilor a pregătit o mutare neașteptată în linia de mijloc.

Deși folosit tot mai mult ca fundaș stânga, francezul Eduardo Camavinga va fi urcat în linia de mijloc tocmai în ideea de a nu-i lăsa spații lui De Bruyne. Tânărul fotbalist al Realului va avea misiunea de a sta între linia de apărare și cea de mijloc și să oprească verticalizările belgianului pentru Haaland.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește blocarea norvegianului, Ancelotti îl pregătește titular pe David Alaba. Tehnicianul italian consideră că fundașul austriac are viteza necesară pentru a-l stopa pe golgheterul englezilor și îl va titulariza în centrul defensivei.

Ce așteaptă Ancelotti de la prima manșă a semifinalei

În conferința de presă premergătoare partidei de pe Santiago Bernabeu, din prima manșă a semifinalelor Champions League, Carlo Ancelotti a anunțat că Luka Modric este refăcut complet și va juca titular în linia mediană alături de Toni Kroos.

ADVERTISEMENT

”Modric poate juca mâine (n.r. – marți). Este bine. O să joace mâine. Planul este să facem un joc complet și să scoatem tot ce avem mai bun din punct de vedere fizic, tehnic și motivațional. Meciul decisiv va fi cel de la retur. Orice avantaj luat din tur e bun.

Nu e vorba doar de rezultat. Dacă reușești să eviți problemele, poate fi și acesta un mic avantaj. Vom încerca să ne descurcăm bine mâine. Se cere mult de la toată lumea. Când ajungi într-o semifinală, este normal.

ADVERTISEMENT

Haaland e foarte periculos. Are o calitate impresionantă de a marca goluri. Este evident. Să vorbești despre Haaland înseamnă să nu vorbești despre o echipă completă, care atacă, care are idei. Nu planificăm un meci pentru a-l opri pe Haaland, ci pentru a opri o echipă care pare de neoprit. Dar cred că avem o șansă. Putem câștiga.

Nu planificăm un meci pentru a opri un singur jucător. Planificăm un joc pentru a opri o echipă, mai ales cu mingea. Acest jucător este foarte important, dar să ne gândim doar la el ar însemna să uităm de ceilalți”, a declarat Ancelotti.

ADVERTISEMENT