News

Planul nebunesc al unui miliardar japonez. Vrea să ajungă pe Lună și caută opt curajoși care să-l însoțească

03.03.2021 | 09:16
Planul nebunesc al unui miliardar japonez Vrea sa ajunga pe Luna si cauta opt curajosi care sal insoteasca
ADVERTISEMENT

Miliardarul Yusaku Maezawa invită opt persoane la fel de curajoase să i se alăture într-o călătorie pe Lună la bordul unei nave spațiale a companiei SpaceX, fondată de Elon Musk. Te bate gândul să iei parte la această aventură, dar nu dispui de banii necesari?

Ei bine, trebuie să știi că japonezul este extrem de generos și promite să suporte toate cheltuielile, dacă îndeplinești două criterii esențiale: să promovezi orice activitate desfășurată în scop caritabil și să sprijini alți membri ai echipajului care împărtășesc aspirații similare.

ADVERTISEMENT

În 2018, Maezawa a fost ales de Space X să zboare în jurul Lunii, din postura de pasager privat, la bordul unei nave spațiale. Nu știm cu exactitate cât l-a costat „biletul” de călătorie, dar un lucru e cert: „au fost mulți bani”.

Un miliardar japonez caută opt curajoși care să zboare alături de el pe Lună

Am cumpărat toate locurile, așa că va fi o călătorie privată. Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a transmis Yusaku Maezawa într-un videoclip publicat pe Twitter, alături de un link pe care doritorii îl pot accesa pentru a aplica. Misiunea, numită ”dearMoon”, este programată în 2023.

ADVERTISEMENT

Postarea vine la scurt timp după ce japonezul, un magnat al modei și mare colecționar de artă, și-a anunțat intenția de a călători împreună cu câțiva „artiști” la bordul rachetei Starship.

Actualul proiect, în schimb, „va oferi oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura acestei călătorii”, dă asigurări miliardarul. „Dacă te vezi artist, atunci ești artist”, mai spune acesta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, anul trecut demarase căutările pentru o nouă iubită care să i se alăture în călătorie, dar s-a răzgândit ulterior, din cauza „sentimentelor mixte”. Procesul de selecție urma să fie redat într-un documentar numit „Îndrăgostiți de lună plină”.

În 2018, Maezawa a fost ales de SpaceX, compania antreprenorului Elon Musk, drept primul pasager privat care urmează să zboare în jurul Lunii. Chiar dacă nu a dorit să dezvăluie prețul biletului, știm cu siguranță că a fost vorba de „mulți bani”.

ADVERTISEMENT

Misiunea, numită ”dearMoon”, ar trebui să ia startul undeva în anul 2023. Dacă totul decurge conform planului, putem consemna prima călătorie a oamenilor pe Lună din 1972 încoace.

ADVERTISEMENT
Tags: